Zonnepanelen blijven scoren in De Fledders

20 april 2018

Goed nieuws voor iedereen die vorig jaar de zonnepanelenactie in De Fledders heeft gemist. Wegens grote belangstelling wordt de actie herhaald met hetzelfde aantrekkelijke aanbod.  De hele gemeente Tynaarlo kan meedoen. De dorpsbijeenkomst op 17 april in Café Onder de Linden was een enorm succes en trok ruim 30 bezoekers. 14 van hen maakten direct een afspraak voor een persoonlijke offerte. Hoe meer mensen meedoen, hoe voordeliger! Meld je aan via de buurtpagina.

Buurkracht fledders
Zonnepanelen blijven scoren in De Fledders

“We kregen regelmatig vragen van dorpsbewoners of ze nog konden instappen”, vertelt Jan Postma van het buurtteam die de avond aan elkaar praatte. “Sommigen hadden de actie gemist. Voor anderen was het nu pas het geschikte moment om ermee aan de slag te gaan. We besloten daarom om de zonnepanelenactie nieuw leven in te blazen. Waarom niet? Een belletje naar de leverancier was genoeg en het programma van de vorige keer hadden we nog klaarliggen.”

Wederom een mooie korting

Ook nu weer legde Sipke Sikkes van het buurtteam uit hoe de selectie van de leverancier was gegaan. Jan: “Samen met duurzame-energie-expert Christiaan Teule van Natuur en Milieu Drenthe hadden we een aantal criteria opgesteld waaraan de leveranciers moesten voldoen. Uit zeven bedrijven kwam Platen Duurzame Technieken uit Ter Apel uiteindelijk als beste uit de bus. Als 15 of meer bewoners meedoen, verzorgt het bedrijf gratis de btw-teruggave en krijgen alle deelnemers 6 procent korting. Dat is veel in deze markt.”

Levendig verhaal

Bert Doedens van Platen nam vervolgens het stokje over. Jan: “Hij vertelde over de verschillende soorten zonnepanelen, ligging, opbrengst en ook over het belang van onderhoud en certificering. Platen heeft consumentenbescherming en is gelieerd aan Zonnekeur, Uneto en SEI. Dus dat zit wel snor.” De sfeer was prima. “Uit de zaal kwamen veel vragen die Berts verhaal extra levendig maakten.”

Ervaringen delen

Na een korte pauze en een kopje koffie konden de deelnemers aanschuiven bij drie ervaringsdeskundigen: Janneke Bastiaans Geert Roelf Luring, Sipke Sikkes hadden vorig jaar meegedaan. “Zij konden uit de eerste hand vertellen wat hun ervaringen waren met de service van Platen en hoe fantastisch het is om je energierekening omlaag te zien gaan.”

Herhalen loont: aanmelden kan nog

“Mensen waren enorm enthousiast. Ik zag dat er ook inschrijfformulieren mee naar huis werden genomen, dus ik verwacht dat er nog wel een aantal aanmeldingen bijkomen. Dat bewijst maar weer de kracht van herhaling. Op onze volgende bijeenkomst op 5 juni willen we daarom ook de isolatie-actie en de Energieslurpersactie met de energieverbruiksmeters gaan. Dat sluit mooi aan bij de rest van ons programma over warmtepompen. Informatie over alle acties vind je op onze buurtpagina. Daar kunnen bewoners zich ook nog aanmelden voor een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen.”

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?