Zonne-energie voor tennisclub in Handel

17 april 2016

De energierekening van de tennisvereniging in Handel gaat flink omlaag: op de kantine liggen sinds kort twee ferme zonnepanelen, deels bij elkaar gespaard door leerlingen van basisschool De Havelt met een Buurkrachtactie. Op 15 april vond de feestelijke overhandiging plaats op het dak.

Buurkracht onthulling zonnepaneel
Officiële overhandiging van de zonnepanelen

Buurkracht Handel zet zich in voor energiebesparing in en met het hele dorp. Zo heeft het team acties opgezet voor zonnepanelen en isolatie en kunnen bewoners energieverbruiksmeters lenen om de energieslurpers in hun woning op te sporen. Ook de schoolkinderen in het dorp doen mee: rondom Duurzaamheidsdag in 2015 konden ze punten verdienen met ludieke acties en opdrachten die met energiebesparing te maken hadden. Die punten werden gesponsord door verschillende lokale ondernemers en Rabobank Peelnoord. Zo spaarden de leerlingen voor zonnepanelen voor de school en voor sportverenigingen in Handel. Zoals de tennisclub.

Mooie opsteker

Speciaal voor de feestelijke ingebruikname klommen Bert en Annette Visser van Buurkracht Handel, de leverancier van de zonnepanelen en het bestuur van de tennisclub het dak op. Daar onthulden ze de zonnepanelen, elk goed voor 310 wattpiek, een vermogen waar heel wat lampen voor kunnen branden. Onder een enorm oranje doek van Buurkracht lagen ze te wachten op de zon. Annette: “De onthulling was een leuk moment. En voor de tennisvereniging zijn de panelen een mooie opsteker. Die club bestaat nog niet zo lang; het is een initiatief van mensen uit het dorp die daar hard voor geknokt hebben. Ze zijn heel blij met de zonnepanelen: daarmee gaat hun energierekening omlaag en ze doen tegelijkertijd iets aan duurzaamheid. En nu de eerste zonnepanelen er liggen, gaan ze ook sparen voor een uitbreiding van het aantal. Er is nog plaats genoeg op het dak.”

Meedoen met energie besparen in Handel?

Met de zonnepanelen voor de tennisvereniging heeft Buurkracht Handel weer een stapje gezet richting een klimaatneutraal dorp. Bewoners die ook een bijdrage willen leveren en energie en geld willen besparen met zonnepanelen en/of andere maatregelen, kunnen nog altijd meedoen met verschillende energiebesparingsacties in het dorp. Van zonnepanelen tot isolatie. Kijk voor meer informatie of om een vrijblijvende offerte op te vragen op www.buurkracht.nl/handel.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?