Eindzomeractie: spelen met energie

18 augustus 2016

Energie wordt vaak gezien als een onderwerp voor volwassenen. Maar, kinderen kunnen er vaak veel meer mee dan we denken. Door zelf energie op te wekken bijvoorbeeld, met een knijpkatje. Of door samen quizvragen te beantwoorden of een warmtetekening te maken. Kinderen vinden dat vaak ongelooflijk leuk en nog superinteressant ook. Daarom is er nu het Spelen met Energiepakket.

Buurkracht img 6422 klein
Het Spelen met Energiepakket zit vol leuke spulletjes die iets met energie te maken hebben

Zoek je iets leuks voor kinderen op de energiemarkt, braderie, bso of in de bibliotheek? Dan is het Spelen met Energiepakket iets voor jou. Kinderen maken kennis met energie door zelf energie op te wekken, opdrachtjes te doen, stickers te plakken en te kleuren. Vraag het pakket gratis aan en wie weet bespaar je vervolgens zelf thuis ook zomaar honderden euro’s op je energierekening.

Wat zit erin?

Je mag een juten tasje vol met leuke spulletjes verwachten. Denk aan Jaarbespaarplaten met stickervellen voor alle kinderen en een Besparingskalender. En quizvragen, knijpkatjes, solar rekenmachientjes, warmtekleurplaten, ansichtkaarten, pennen en memoblokjes. Ook zit er een groepsopdracht bij, die de kinderen uitdaagt om meteen een energiebesparende actie te verzinnen. En natuurlijk uit te voeren, als het even kan. Vraag het pakket aan en je zult merken: energie is spannender, verrassender en interessanter voor kinderen dan je denkt. Het pakket is geschikt voor maximaal 30 kinderen.

Aanvragen

De eindzomeractie liep van 26 augustus tot en met 20 september. 

 

Buurkracht. Daar krijg je energie van!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?