Zoekerveeld van start met samen energie besparen

30 november 2016

“Aan onze huizen valt nog veel te verbeteren”

Zoekerveeld is een gezellige, hechte buurt waar bewoners elkaar kennen en samen graag een feestje vieren. Een verjongende buurt bovendien, maar met woningen uit de tijd dat duurzaam bouwen nog niet de norm was. Energie besparen zal daarom voor veel huishoudens niet al te moeilijk zijn. Toch gebeurt dit nog weinig. Om hier verandering in te brengen, hebben Johan Averdijk en Tonnie Kroeze een buurtteam gevormd. Met als doel: gezamenlijke energiebesparingsacties opzetten in de buurt.

Buurkracht 14134556 305202056505784 507359880 n 1
Samen energie en geld besparen in Zoekerveeld

“In Zoekerveeld leeft al een sterk gevoel van verbondenheid. Dat merken we met de Enterse Dagen, en bijvoorbeeld ook aan de massale deelname aan activiteiten van de buurtvereniging. Waarom zouden we dan niet ook samen energie besparen? Dat scheelt tijd en moeite en hoe meer huishoudens er meedoen, hoe meer inkoopvoordeel we kunnen krijgen.” vertelt Johan Averdijk.

Buurkracht helpt

Johan en Tonnie zijn door de gemeente opgeleid als wooncoach en willen graag de buurt helpen om zo veel mogelijk energierekeningen omlaag te krijgen. Ze krijgen ondersteuning van Buurkracht. Al ruim 150 buurten in Nederland zijn samen met Buurkracht aan de slag. Buurkracht onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren voor energiebesparing. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.

Op de hoogte van acties

Het buurtteam houdt buurtgenoten op de hoogte van zijn activiteiten. Tonnie: “We hebben een eigen buurtpagina, buurkracht.nl/zoekerveeld, waar we bijvoorbeeld bijeenkomsten aankondigen en buurtgenoten de gelegenheid geven zich in te schrijven voor acties. Met een slimme meter kun je op deze pagina ook inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt. Doe ook mee.”

Meer informatie?

Neem voor vragen gerust contact op met het buurtteam via Johan Averdijk. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Martijn Kolkman of buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?