Zegetocht voor zonnepanelen in de buurten

21 juli 2015

Het zal de tijd van het jaar wel zijn … maar liefst 25 Buurkrachtbuurten zijn bezig met zonnepanelen. Vooral in het noorden van het land zijn de laatste tijd veel zonneacties gestart. Waar zitten ze? En welke maatregelen zijn nog meer populair?

Buurkracht nlnew kader
Zonnepanelen

Top 5 acties in de buurten

Het afgelopen jaar is het aantal Buurkrachtbuurten fors uitgebreid en daarmee is ook het aantal buurtacties flink toegenomen. Dit is de top 5 van acties die op dit moment lopen of nog niet zo lang geleden zijn afgerond:
1. Zonnepanelen, in 25 buurten
2. Warmtebeelden, in 14 buurten
3. Spouwmuurisolatie, in 11 buurten
4. Vloerisolatie, in 10 buurten
5. Energieverbruiksmeters, in 9 buurten

Originaliteit troef

Leuk is ook dat allerlei buurten ‘eigen’ acties hebben bedacht. Zo is Reitdiep een besparingswedstrijd begonnen onder de titel ‘serious gaming’. In Ekenrooi kunnen huishoudens inschrijven op de actie ‘schuifpui vervangen’. In Sportpark zijn ze bezig met ‘veiligheid’ en Fatima combineert dakpannen vervangen met isoleren. 

Makkelijk besparen

Op buurkracht.nl staat een enorme waslijst met gratis maatregelen en kleine maatregelen, waarmee je energie kunt besparen zonder (veel) geld uit te geven. Daar wordt op de persoonlijke pagina's flink op afgevinkt. Sommige huishoudens hebben al meer dan 25 van die maatregelen genomen. Vooral het licht uit doen in kamers waar je niet bent en deksels op de pannen tijdens het koken scoren hoog. Verrassend in de top 3 staat ook ‘de cv-ketel laten controleren’. Bijna even verrassend is ‘was laten drogen aan de waslijn’ als maatregel die onder aan ranglijst bungelt. Samen met de waterbesparende douchekop, thermostatische mengkranen en de koel-vriescombinatie. Doe je mee met Buurkracht en heb jij je lijst al bijgewerkt? Doe het nu en kijk meteen wat je daarmee bespaart! 

Hoe Buurkracht je kan helpen met je zonneactie

Wil je met jouw buurt energie opwekken en samen zonnepanelen aanschaffen? Dan kan Buurkracht helpen om bekendheid aan je zonneactie in je buurt te geven. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?