Woudbloem van start met samen energie besparen

24 januari 2017

Het onderwerp energie leeft in Woudbloem. Inwoners ondervinden allemaal het negatieve effect van gaswinning op het woongenot. Daarom zijn dorpsgenoten Henk de Jong, Sietse Roeda en Frans Walthaus, een energiecommissie gestart. Met als doel: het energieverbruik in Woudbloem terugdringen en zoveel mogelijk zelf opwekken. Vrijdag 3 februari om 20.00 uur presenteren zij hun plannen tijdens de jaarvergadering in Erf en Weide in Woudbloem. Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht woudbloem
Buurkracht Woudbloem

Samen met zoveel mogelijk dorpsgenoten wil de commissie in Woudbloem energie en geld besparen. Henk, Sietse en Frans lichten tijdens de jaarvergadering hun plannen toe. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk opwekken van energie. Ook vertellen ze hoe inwoners zelf meer inzicht kunnen krijgen in hun eigen energieverbruik en waar in het dorp de meeste besparingskansen liggen. Bewoners die een warmtebeeld van hun woning hebben laten maken kunnen deze uitprinten en meenemen om te laten beoordelen door een energieadviseur.

Buurkracht helpt

De energiecommissie krijgt ondersteuning van Buurkracht. Al ruim 170 buurten in Nederland hebben hier goede ervaringen mee. Buurkracht schakelt bijvoorbeeld een onafhankelijk energieadviseur in. Deze maakt een buurt- en woningscan om inzicht te krijgen welke energiebesparende maatregelen in Woudbloem het meeste opleveren. Ook helpt Buurkracht het buurtteam om de buurt te enthousiasmeren voor energiebesparing en in beweging te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.

Blijf op de hoogte

Het buurtteam houdt buurtgenoten graag op de hoogte van zijn activiteiten. Henk: “We hebben een eigen buurtpagina, buurkracht.nl/woudbloem, waar we acties en activiteiten aankondigen. Je vindt er ook tips om snel en makkelijk energie te besparen. We nodigen iedereen uit zich hier aan te melden.”

Meer informatie

Contact opnemen met het buurtteam kan per e-mail of door te bellen met Henk de Jong (06 21514971), Sietse Roeda (0645374590) of Frans Walthaus (0598416292). Neem voor meer informatie over Buurkracht contact op met Hanna de Vries per e-mail of 06 208 068 18.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?