Wint jouw buurt die P-Nuts Award?

04 maart 2015

Wil jij met je buurt de prijs voor het Beste Buurtinitiatief winnen? Dat kan! Op 16 april worden namelijk de P-Nuts Awards uitgereikt. Een mooie kans om je eigen buurt in het zonnetje te zetten. En ook buiten je buurt coöperaties, bedrijven, buren zoals jij en politici te inspireren. Inschrijven kan nog tot en met 18 maart, dus wees er snel bij.

De P-Nuts Award is dé vak- en publieksprijs voor lokale, duurzame-energie-initiatieven. Met de P van Power en lokaal opgewekte duurzame energie als de nieuwe nuts. Overal in het land zijn overheden, bedrijven, maar ook mensen in de wijken daarmee bezig. Pioniers die zo langzamerhand steeds meer in beweging brengen. De P-Nuts Awards zijn bedoeld om juist die voorlopers in het zonnetje te zetten. En om de rest van Nederland te laten zien wat er allemaal al loopt. Omdat al die bruisende ideeën, onderzoeken en acties enorm inspireren.

Reisgids langs lokale initiatieven

Alle initiatieven die meedingen naar de awards, worden verzameld in een fraai uitgegeven boekje, een soort reisgids langs lokale duurzame energie in Nederland – en soms daarbuiten. Tijdens de prijsuitreiking krijgen alle aanwezigen zo’n boekje, en je kunt er op rekenen dat het ook in Den Haag, bij lokale overheden, energiecoöperaties, bewonersverenigingen, bedrijven en nog heel veel andere plekken terechtkomt. Je wint dus eeuwige roem, en de kans om met je enthousiasme ook anderen in beweging te brengen. En een mooie award natuurlijk.

Stemmen trekken voor de publieksprijs

Een deskundige jury buigt zich over alle inzendingen van dit jaar. Over de resultaten, het aantal deelnemers, de ambities, maar de jury kijkt vooral ook welke initiatieven het meest sprankelen. Zij bepalen naar wie de vakprijzen gaan.

Daarnaast komen alle initiatieven die in de race zijn op de website van de P-Nuts Awards, waar bezoekers een stem kunnen uitbrengen op hun favoriete initiatief. Hoe meer mensen jij naar die website trekt om op jouw initiatief te stemmen, hoe groter je kans op die publieksprijs dus. Via jouw buurtpagina op buurkracht.nl bereik je alvast een heleboel buurtgenoten. En Buurkracht helpt natuurlijk een handje mee.

Hoe doe je mee?

Op de website van P-Nuts vind je alle spelregels en een inschrijfformulier. Je krijgt er zelfs instructies bij. Veel werk is het in elk geval niet; in een avondje heb je het zeker voor elkaar. Dat geeft je nog ruim de tijd om jouw buurtinitiatief vóór 18 maart, 23.59 uur in te dienen. Succes! De prijsuitreiking vindt plaats op 16 april in Tilburg. Hou die datum alvast vrij.

Ga dus snel naar www.p-nuts.nu/p-nuts-awards-2015.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?