Wint een Buurkrachtbuurt het Klimaatstraatfeest?

29 maart 2017

De Buurkrachtbuurten doen het uitzonderlijk goed in de energiebespaarwedstrijd van HIER Klimaatstraatfeest. Maar liefst vijf buurten staan in de top tien van deelnemers die nu strijden om de winst: Germenzeel, Kortland, Ommelanderwijk-Zuidwending, Schrijverskwartier en Nobelhorst. De deelnemers zijn fanatiek en de competitie is hevig.

Op 7 maart ging het online scorebord op zwart, zodat niemand weet hoe het er momenteel voorstaat. Op 15 april wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende straat of buurt krijgt een fantastisch straatfeest ter waarde van vijfduizend euro.

Alles voor de winst

Buurkracht 160920 klimaatstraatdenham
Wie wordt de opvolger van Zuidmaten?

Deelnemers verdienen punten door bijvoorbeeld radiatorfolie of isolerende raamfolie aan te brengen. Grotere maatregelen zoals zonnepanelen of isolatie tikken nog meer aan. Sanne Dietz van Klimaatstraatfeest: “Je merkt dat de wedstrijd enorm leeft in de Buurkrachtbuurten. Ze zijn erg actief met buurtacties om zoveel mogelijk klimaatpunten te verzamelen. En met succes! Ze zijn er dit jaar voor het eerst bij en spelen gelijk mee voor de winst."

Douchen met een coach

In de maand november haalde de Albert Michelsonstraat in Almere de meeste punten binnen. Daarmee wonnen ze via Buurkracht een energiescan van een van hun woningen. Goed voor klimaatpunten én handige tips. Nikita Vorstermans: “We bleken onnodig veel elektriciteit te verbruiken. Ik heb daarom een timer aangesloten op de tv, dvd-speler en geluidsapparatuur en nu schakelt alles op een bepaalde tijd automatisch uit. En ik heb een douchecoach gekocht om de douchetijd in de gaten te houden."

Buurkrachtbuurten zet 'm op!

Tot 31 maart mogen deelnemers nog zelfbedachte acties indienen. Op 1 april maakt HIER Klimaatstraatfeest de top drie van de competitie in willekeurige volgorde bekend. Dan is het voor de finalisten nog twee weken spannend.

Meer weten? Alle informatie over de finale vind je op klimaatstraatfeest.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?