Winst uit energie besparen in Baneblökske

07 oktober 2016

In de Voerendaalse wijk Baneblökse zijn bewoners druk bezig met energiebesparing. Frank Cremers en zijn vrouw Angelique lieten afgelopen maand spouwmuurisolatie en zonnepanelen aanbrengen. Tot volle tevredenheid. Want niet alleen besparen ze energiekosten, ze gaan al direct aan hun investering verdienen dankzij de opbrengsten van zonne-energie en een aantrekkelijke duurzame lening.

Buurkracht img 20161012 wa0009
Frank: "We zijn zeer tevreden over de gang van zaken."

Frank: “We dachten al een tijdje na over zonnepanelen, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Buurkracht heeft ons het zetje gegeven dat we nodig hadden. Het begon met de energieadviseur van Buurkracht die een woningscan van ons huis maakte. Deze scan gebruikte hij als voorbeeld tijdens de eerste buurtbijeenkomst. Daaruit bleek dat we met spouwmuurisolatie nog veel energie en dus kosten konden besparen. Op de bijeenkomst hoorden we ook over het Limburgse Stimuleringfonds waar je geld kunt lenen voor duurzame maatregelen tegen hele aantrekkelijke voorwaarden: een lange terugbetaaltijd en een heel gunstig rentetarief. Dat alles bij elkaar maakte het interessant om de knoop door te hakken.”

Vertrouwen op de buren

“Voordeel van samenwerken is dat je niet alles alleen hoeft uit te zoeken”, vertelt Frank. “De leveranciers van de zonnepanelen en isolatie zijn door buren geselecteerd. Wij vertrouwden op hun oordeel en zijn daarin niet teleurgesteld.” Begin september werden de zonnepanelen gelegd en eind september kwam het isolatiebedrijf voor de spouwmuurisolatie. Frank: “We zijn zeer tevreden over de gang van zaken. Het zonnedak ziet er fantastisch uit en was in een dag klaar. Ook de spouwmuurisolatie is netjes uitgevoerd.”

Meer opgewekt dan verbruikt

Met het mooie weer in september hebben de zonnepanelen op het dak van Frank en zijn partner drie keer meer opgewekt dan ze op dat moment verbruikten. Frank: “De spouwmuurisolatie moet ons daarbovenop een besparing opleveren van zo’n € 130,- per jaar. Uit de opbrengst uit zonne-energie en de besparing kunnen we de jaarlijkse aflossing van onze lening met gemak betalen. We verwachten zelfs dat we geld overhouden.”

De acties zonnepanelen, spouwmuurisolatie en Hr+++-glas lopen nog. Ook een offerte opvragen? Kijk op de buurtpagina bij acties en meld je aan voor een vrijblijvende offerte. Heb je nog vragen? Mail naar Joyce Bongers.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?