Wil jij ook samen energie (en geld!) besparen in Gotenpark?

20 april 2017

Energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. En toch komt het er vaak niet van. In onze buurt, Gotenpark, valt nog veel energie te besparen. Om hier een flink impuls aan te geven, willen wij, Marijke, Marian, Kees en Jeroen met onze buurt aan de slag en samen energiebesparingsacties opzetten. Doe je mee?

Buurkracht waterbak met vis
Kom je ook naar de buurtborrel? Leuk als je meedoet met de fotosessie!

Wat levert het jou op?

De bewoners van Gotenpark doen al veel samen. Zo dragen we zorg voor het beheer van het park en het kunstwerk van Henk Eikenaar, een lange muur met middeleeuws notenschrift. We vormen een hechte gemeenschap, waarom zouden we dan ook niet samen werk maken van energie besparen? We moeten er met z’n allen de schouders onder zetten om de klimaatverandering tegen te gaan. We kunnen bijvoorbeeld denken aan collectieve zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook aan HR++-glas of elektrische deelauto’s. Als we het samen doen, profiteren we van elkaars kennis en ervaring. En samen inkopen is bijna altijd voordeliger. Door samen op te trekken wordt de moeite gehalveerd en het succes verdubbeld!

Inzicht in wat het meeste oplevert in onze buurt

Omdat we samenwerken met Buurkracht komt er een onafhankelijke energieadviseur onderzoek doen in onze buurt. Zo ontstaat een helder inzicht welke energiebesparende maatregelen in onze buurt het meeste opleveren. Zodra wij hier een goed overzicht in hebben, organiseren we een buurtbijeenkomst en informeren we je via onze eigen website: buurkracht.nl/gotenpark. Je kunt nu al meedoen aan de actie ‘Speur de Energieslurper’. Weet jij welke apparaten in jouw huis de grootste energieslurpers zijn? Met onze verbruiksmeters weet je het binnen een paar dagen! Je kunt ze gratis lenen. Ga naar onze website en meld je (vrijblijvend) aan.

Buurtfoto’s op de buurtborrel

Op 5 mei is de buurtborrel van 17.00-19.00 uur in het Gotenpark (bij de grote houten bank). Wij vinden het heel erg leuk om ook foto’s van onze buurt en al zijn inwoners te maken. De saamhorigheid van de bewoners en onze prachtige buurt maakt het al bij voorbaat een mooi plaatje. De foto’s zie je straks terug op posters, kaarten en onze eigen site buurkracht.nl/gotenpark. Doe je ook mee?

Doe mee!

Meld je alvast (vrijblijvend) aan op buurkracht.nl/gotenpark. Dan blijf je op de hoogte van de acties en activiteiten die we organiseren. Op je persoonlijke pagina vind je meteen tips die niets kosten en direct resultaat opleveren. Dat is snel verdiend, toch? Heb je verder nog vragen? Mail ons gerust.

Samen besparen, daar krijgen wij samen energie van!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?