Wie heeft de meeste …

10 januari 2016

De Buurkrachtbuurten zijn allemaal uniek. De enige in hun soort. Vandaar dat ze allemaal scoren, ieder op hun eigen sterke punten. Hier een paar voorbeelden.

Buurkracht 160109 buurten rond
Elke buurt scoort op zijn eigen manier

Aldân

Jacob en Heleen uit Aldlân wisten de meeste buurtgenoten te verleiden om zich aan te melden via buurkracht.nl: maar liefst 383 Friezen doen mee.

America

In het Limburgse America werden er in rap tempo 58 maatregelen uitgevoerd. Hiermee compenseren de deelnemende buren de CO2-uitstoot van 17,7 huishoudens per jaar. Ze besparen er jaarlijks ruim € 33.000,-. De succesvolste buurt uit 2014.

De Blaak

Met 2.403 huishoudens is De Blaak in Tilburg de grootste buurt die zich heeft aangesloten bij Buurkracht. Gaat deze buurt dan ook de grootste bespaarwinst halen? Dat zullen we zien in 2016.

Budel-Dorplein

Met stip eist dit dorp de eer van de snelste Buurkrachtbuurt op, met binnen één maand de buurtafspraken, buurtpagina op de website én de buurtbijeenkomst, met burgemeester en al. Gefeliciteerd!

Gasselternijveenschemond

Dit is de Buurkrachtbuurt met de langste naam én met de meeste mensen in het buurtteam, dat integraal bestaat uit het Dorps Energieteam van veertien personen.

Groningen

Deze stad voert de ranglijst aan van gemeenten met de meeste buurten, namelijk acht. Dat zijn Noorderplantsoen, De Wijert-Zuid, drie buurten in de Rivierenbuurt, Zeeheldenbuurt omgeving van Brakelplein en Reitdiep.

Groeningen

De buurt met de meeste vrouwen in het buurtteam.

Hintham-Zuid

Al vanaf het allereerste begin bij Buurkracht en de koploper van alle buurten met 127 energiebesparende maatregelen. De deelnemende buurtgenoten compenseren de CO2-uitstoot van 34,6 huishoudens per jaar en besparen jaarlijks bijna € 64.000.,-. De succesvolste buurt uit 2013.

Hoonhorst

Hoonhorst grossiert elk jaar in prijzen. Het dorp won in 2015 een P-Nuts Award en de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs.

Klein Brabant

Dit buurtje met 195 huishoudens heeft de hoogste deelnemersgraad van allemaal, ofwel het hoogste percentage van buurtgenoten dat meedoet met energie besparen, namelijk 36%.

Noord-Brabant

Met ruim veertig Buurkrachtbuurten binnen haar grenzen, gaat deze provincie als bakermat van Buurkracht ruim aan kop in Nederland.

Princenhage-Ambachtenbuurt

Het aantal publicaties en de activiteit op de sociale media zijn niet meer bij te houden. Dit buurtteam heeft er zelfs een publiciteitsprijs voor gewonnen en weet de meeste media-aandacht op zich te richten.

Ruwaard-Staatsliedenbuurt

Allereerste Buurkrachtbuurt en nog steeds kloploper als het gaat om het aantal buurtacties, namelijk tien. En dat gaat van zonnepanelen tot HR+++-glas.

Buurkracht Jaarboek 2015

Dit artikel komt uit het Buurkracht Jaarboek 2015. Wil je een Buurkracht Jaarboek 2015 ontvangen? Benader dan je buurtbegeleider of vraag ‘m aan via marije@buurkracht.nl. Je kunt het Buurkracht Jaarboek 2014 online bekijken. Vanaf maart is hier het nieuwe jaarboek te zien.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?