West 1 start met energiebesparing

07 april 2015

Enthousiaste buurtbewoners gezocht om samen energie te besparen

Energie besparen in West 1Energie besparen is goed voor het milieu én onze portemonnee. En toch komt het er in veel huishoudens niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een hele straat of buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Cor Willemse, inwoner van West 1 heeft besloten zijn buurt in beweging te brengen. Energie Dongen en Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunen Cor en de buurt hierbij.

Het idee achter Buurkracht is dat energie besparen met de buurt goedkoper is, makkelijker en bovendien ook nog gezelliger. Buurkracht helpt bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en de buurt te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. De buurt bepaalt zelf welke maatregelen ze aanpakken en niemand is ergens toe verplicht. “Als inwoner van West 1 kun je je nu al aanmelden. Je ziet dan welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn. En je wordt meteen van acties op de hoogte gehouden. En met de slimme meter in huis heb je inzicht in je energieverbruik”, aldus Cor Willemse.

Help je mee?

Vele handen maken licht werk. Daarom zoekt Cor nog buurtgenoten om dit samen te trekken. Cor Willemse: “Als we samen de schouders eronder zetten dan lukt het echt. Alle hulp is welkom, denk bijvoorbeeld aan het informeren van de buurt, het organiseren van een informatiebijeenkomst, het aanvragen en vergelijken van offertes.” Ben je enthousiast over dit initiatief en wil je meehelpen? Stuur Cor Willemse een bericht via de buurtpagina.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?