Wesepe van start met samen energie besparen

24 januari 2018

Laat weten voor welke acties jij warm zou lopen en vraag een gratis energiescan aan

In Wesepe valt nog veel energiewinst te halen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee. Bewoners Jan Wichems, Toos Elfrink, Leo Senden, Gejo Rouweler en Henk Willink willen hier met zo veel mogelijk dorpsgenoten werk van maken. Om te achterhalen waar in de Parel van Salland behoefte aan is, hebben ze een korte vragenlijst rondgebracht. Inwoners kunnen zich via deze enquête meteen aanmelden voor een gratis energiescan en warmtebeeld. De vragenlijst is ook te vinden op buurkracht.nl/wesepe.

Buurkracht luchtfoto wesepe 02 220x146
Wesepe

Het onderwerp duurzaamheid begint te leven in Wesepe, constateert het team. Leo Senden: “Op een bijeenkomst van de gemeente met Helga van Leur over dit thema, was het afgeladen vol. De tijd is er rijp voor en je kunt er ook veel geld mee besparen. Met de vragenlijst willen we boven tafel halen of meer mensen, net als wij, het nut inzien van samen bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie inkopen. Dat is makkelijker en waarschijnlijk nog voordeliger ook dan alleen. En we houden er in dit dorp van om samen ergens de schouders onder te zetten. Niet te lang kletsen, maar doen.” Hoe hoger de respons, hoe beter het team kan inspelen op wat er in het dorp leeft en speelt.

Eerste actie: gratis energiescan

De eerste actie voor het dorp staat al in de startblokken: binnenkort gaat het team met een warmtecamera door Wesepe om in beeld te brengen waar de isolatie van de huizen voor verbetering vatbaar is. Wie zo’n warmtebeeld wil, kan dit op de vragenlijst aangeven. Ook zoekt het team nog inwoners die gratis een uitgebreide energiescan willen laten uitvoeren door een onafhankelijk energieadviseur. De resultaten van die scans deelt het team binnenkort tijdens een dorpsbijeenkomst. Hou voor de details buurkracht.nl/wesepe in de gaten. Hier houdt het team het dorp op de hoogte van zijn acties en activiteiten.

Meer informatie

Dorpsgenoten die een actieve bijdrage willen leven aan verduurzaming van Wesepe, zijn van harte welkom zich bij het team aan te sluiten. Kijk voor meer informatie op de website: buurkracht.nl/wesepe of neem contact op met het buurtteam. Inwoners van Olst-Wijhe die niet in Wesepe wonen en ook samen in hun dorp of buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Rana Berends.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?