Werk in uitvoering in Pleijendal

19 juni 2016

Pleijendal in Dalfsen is weer een beetje energiezuiniger. Zeven huishoudens hebben al meegedaan aan de acties voor spouwmuur- en vloerisolatie en onlangs zijn ook de werkzaamheden bij deelnemers aan de zonnepanelenactie van start gegaan. Wat zit er nog in het vat?

Buurkracht klo 3640 klein
Actief in Pleijendal, Dalfsen

In Pleijendal valt nog veel energie te besparen. Vanaf vorig jaar heeft het buurtteam verschillende informatieavonden georganiseerd om met bewoners in gesprek te gaan over verschillende mogelijkheden. Toen bleek dat in de buurt belangstelling was voor isolatie en zonnepanelen, zijn verschillende werkgroepjes op zoek gegaan naar betrouwbare leveranciers. Jeroen Holterman van het buurtteam: “We wilden een aantrekkelijke prijs, maar we hebben ook goed naar de service gekeken. De leveranciers die er op papier goed uitzagen, hebben we bij drie woningen uitgenodigd om te testen of ze dat in de praktijk waarmaakten. Dat was heel nuttig: je ziet bijvoorbeeld hoe snel ze reageren en of ze netjes een afspraak maken voordat ze op de stoep staan.”

Meedoen kan nog steeds

Zelf heeft Jeroen meegedaan aan de zonnepanelenactie. “Dat kon, al woon ik zelf net buiten Pleijendal. De werkzaamheden zijn heel soepel verlopen. Dat had ik na ons uitzoekwerk ook niet anders verwacht. En in deze tijd van het jaar heb ik er natuurlijk meteen maximaal plezier van.” Jeroen hoopt dat nog meer bewoners van Pleijendal de stap nu nemen. “Op de bijeenkomst waar we de aanbiedingen presenteerden, was er veel belangstelling voor de verschillende maatregelen. Er is grif ingeschreven op de persoonlijke offertes. Het aantal huishoudens dat ook echt meedoet, had wel wat hoger gemogen. Soms valt de keuze uiteindelijk toch op een nieuwe keuken, of een bankstel. Of besluiten mensen hun investering nog even uit te stellen. Dat kan natuurlijk. En de kansen zijn nog niet verkeken: de acties lopen nog steeds. Ik verwacht dat er binnenkort meer huishoudens aanhaken bij de zonnepanelenactie.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?