Welkom op de vernieuwde website!

21 oktober 2015

De website van Buurkracht is helemaal vernieuwd. Zodat je daar gewoon weer vindt wat je zoekt. Of juist tegen verrassend nieuws aanloopt. Neem vooral een kijkje en ervaar het verschil.

Buurkracht 151021 buurtenpagina
Buurkrachtbuurten in kaart

De vernieuwing was hard nodig, want de oude website was behoorlijk uit z’n jas gegroeid. Twee jaar geleden ging Buurkracht van start met drie buurten. Inmiddels zijn we bijna negentig buurten verder en hebben we bijna dagelijks nieuws te melden. Op die hoeveelheid informatie was de oorspronkelijke website niet ingericht. Hij was traag en onoverzichtelijk geworden. Maar die tijd is voorbij nu de hele website grondig is opgefrist, herschikt en verbeterd.

Buurkracht 151021 buurtpagina
De buurtpagina van Elsendorp

De belangrijkste veranderingen

  • Wat meteen opvalt als je op de nieuwe website komt, is dat hij veel compacter is dan de moederversie: kleinere blokken, kleinere letters, meer informatie op één pagina. Zonder dat het gepriegel wordt.
  • De homepage is totaal veranderd. Behalve algemene informatie vind je er de jongste cijfers over Buurkracht en het laatste nieuws. Elke dag weer.
  • Uitleg van hoe Buurkracht werkt, krijg je nu voornamelijk via filmpjes.
  • Onder ‘buurten’ zijn alle Buurkrachtbuurten op de kaart van Nederland aangegeven. Dat klikt wel zo makkelijk door. En op elke buurtpagina maak je direct kennis met het buurtteam en zijn drijfveren.
  • In de nieuwsberichten kun je veel makkelijker je weg vinden. Ze zijn alvast voor je ingedeeld in verschillende categorieën, van ‘gemeenten’ tot ‘besparen’ en ‘energie & techniek’.

Speciaal voor deelnemers

En dan hebben we het alleen nog maar over de publieke pagina’s gehad. Ook de persoonlijke pagina’s achter de inlog hebben een facelift gekregen. Daarbij hebben we meteen van alles aangepast en verbeterd op basis van opmerkingen en vragen van deelnemers. Daarover meer in de volgende nieuwsbrief die speciaal voor hen bedoeld is. In de tussentijd staat het natuurlijk iedereen vrij om alvast op verkenning te gaan. Tipje van de sluier: je kunt precies zien wie in jouw buurt al meedoen. Tenminste, van iedereen die daar toestemming voor geeft. Doe dat ook (onder 'profiel' doorklikken naar 'privacy'), dat maakt de onderlinge communicatie er een stuk makkelijker én leuker.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?