Welkom bij de Buurtenbox

03 december 2015

"Welke tip wil jij meegeven aan de bijna 100 buurtteams die met Buurkracht bezig zijn en al die buurten die nog gaan beginnen?" Tijdens de Buurtendag op 7 november gaven bezoekers hun beste advies in de Buurtenbox, onze eigen variant op de Babbelbox van Man Bijt Hond.

Een greep uit de tips

Richard Ton, Nieuw-Roden: “Als het over duurzaamheid gaat: gewoon beginnen en mensen overtuigen.”

René van der Luer, Nieuw Lotbroek: “Het is belangrijk om contact te maken met de mensen. Ik denk dat wij dat in onze buurt nog wat beter zouden kunnen doen.”

Christel Vandermaelen, Koekangerveld: “Laat je nooit ontmoedigen. Elk project met bewoners kent ups en downs. En als er na een up een beetje een down komt, ga dan door. Het komt goed, er komt weer enthousiase.”

Erwin van de Sande, Princenhage-Ambachtenbuurt “Zoek de verbinding met anderen. Met de gemeente, de omgeving, lokale ondernemers, omroepen, iedereen.”

Inge Evers, Nieuw-Weerdinge: “Doe het samen met je buurt en wees creatief.”

Martijn Kolkman, buurtbegeleider: “Begin klein en blijf gericht op resultaat. Samen energie besparen is leuk om te doen!”

Hubèr Buijsman, Marknesse: “Je moet passie hebben en een beetje enthousiasme. En vooral kijken naar mogelijkheden.”

Roelof Evers, Nieuw-Weerdinge: “Inventariseer eerst in je buurt hoe die in elkaar zit en stem daar je programma op af.”

Djoera Eerland, Buurkracht: “Doe de inspanning om met elkaar langs de deuren te gaan en je buurt op die manier in beweging te brengen. Dus niet alleen een poster ophangen of een stukje in de krant, maar maak een ronde, bel aan en kom in contact met mensen.”

Joan Stam, Hogelandster Energie Coöperatie: “Vind de juiste mensen, enthousiasmeer die en zorg dan dat zo’n klein kringetje steeds groter wordt.”

Voor je agenda

De datum voor de Buurtendag voor buurtteams in 2016 is overigens al bekend: zet 5 november alvast in je agenda!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?