Wéér nieuwe energiebesparingsacties voor Fatima

06 juli 2017

In Fatima zijn de buurtbewoners al jaren bezig met samen energie besparen. Dat leverde de buurt in 2015 zelfs de P-Nuts Publieksaward op. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat Fatima door. Na een drukbezochte energiemarkt in de zomer van 2016 en een succesvolle informatieavond in januari werden er op dinsdag 4 juli twee gloednieuwe energiebesparingsacties gestart: voor isolatie en zonnepanelen. Wil je meedoen en profiteren van collectiviteitskorting? Meld je dan aan op de buurtpagina!

Buurkracht voor web
Collectiviteitskorting voor onze buurt op isolatie en zonnepanelen!

De buurtbijeenkomst die plaatsvond in Wijkcentrum Koningshaven werd geopend door Marcel Timmermans. Marcel is voorzitter van het buurtteam dat een belangrijke rol speelt in de energiebesparingsacties in de buurt. En ook nu weer heeft het buurtteam zijn best gedaan. In aanloop naar de bijeenkomst – waar meer dan twintig buurtbewoners op afkwamen - heeft het verschillende isolatiebedrijven en leveranciers van zonnepanelen met elkaar vergeleken.

Beste leveranciers

De meest geschikte bedrijven gaven tijdens de buurtbijeenkomst een presentatie. “We hebben allerlei factoren naast elkaar gelegd en gekozen voor kwaliteit en betrouwbaarheid”, licht Marcel toe. “Die kenmerken hebben we het zwaarst mee laten wegen.” Buurtbewoners konden vrijblijvend een offerte opvragen. Nadat John Kwaks van Energiefabriek013 een algemeen verhaal had gehouden over thuis energie besparen, was het tijd voor de presentatie van de bedrijven.

Veel vragen over isolatie

Wil je isolatie laten aanbrengen, dan moet je volgens het buurtteam bij Pluimers zijn. Bennie Ligtenberg vertelde namens het isolatiebedrijf over de mogelijkheden. De buurtbewoners luisterden aandachtig en hadden allerlei inhoudelijke vragen. Kun je gevels laten isoleren als je geen spouwmuren hebt – zoals het geval in sommige huizen in Fatima? Jazeker, antwoordde Bennie. Hij nam voor alle vragen rustig de tijd.

Resultaten boven verwachting

Daarna was Tommaso Puddu van zonnepanelenleverancier 100%ZON aan de beurt. De moraal van zijn verhaal? Zonnepanelen zijn maatwerk. Het ene dak is het andere niet. “Je hebt met schaduwwerking te maken en een schoorsteentje kan de hele indeling omgooien”, zegt Marcel. “Net als bij isolatie wordt je huis eerst geïnspecteerd voordat er een vrijblijvende offerte kan worden gemaakt.” Bewoner van Fatima, Paul van Gurp, liet onlangs zonnepanelen aanbrengen en vertelde zijn buurtgenoten over zijn ervaringen. “Hij had een ontzettend positief verhaal”, zegt Marcel. “Hij produceert meer energie dan dat hij verbruikt, dus hij hoeft niets meer in te kopen. Daarmee zijn de resultaten boven verwachting.”

Collectiviteitskorting

Bijna de helft van de aanwezige buurtbewoners heeft direct na de bijeenkomst een offerte opgevraagd voor isolatie of zonnepanelen. “Dat is een behoorlijk aantal en wij zijn daar heel gelukkig mee”, zegt Marcel enthousiast. Bewoners van Fatima die niet aanwezig waren bij de bijeenkomst zijn meer dan welkom om ook een offerte op te vragen. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met het buurtteam via de buurtpagina. Het buurtteam houdt bij hoeveel offertes er worden aangevraagd en kijkt of er bij veel aanmelding een nog hogere korting gerealiseerd kan worden!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?