Weer een sterke bijeenkomst in Smilde

11 juni 2014

Op de buurtbijeenkomst van 24 april verschenen al heel wat geïnteresseerde buurtbewoners die het wel zien zitten om samen energie te gaan besparen. Maar omdat er die avond ook een ander drukbezocht dorpsevenement plaatsvond, besloot het buurtteam nog een tweede buurtbijeenkomst te organiseren voor wie er de eerste keer niet bij kon zijn. Op 5 juni, op dezelfde sfeervolle locatie.

Het programma kwam voor een deel overeen met dat van de buurtbijeenkomst in april. Initiatiefnemer en buurtbewoner Arjan van Harten legde uit wat hem beweegt en wat hij hoopt te bereiken: een dorp vol zonnepanelen en energiebesparende maatregelen. Buurtbegeleider Marjan Hendriks van Buurkracht vertelde hoe Buurkracht daarbij ondersteunt en liet zien wat er mogelijk is op buurkracht.nl, van je eigen energieverbruik volgen tot chatten met je buren. Ook Christiaan Viersen van de gemeente Midden-Drenthe was er weer om het aanbod van de gemeente toe te lichten: bewoners kunnen hun huis globaal door laten lichten door een energie-expert voor maar € 25,-. Ook op een uitgebreid maatwerkadvies krijgen ze korting.

Eerste zonnepanelen

Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst heeft de gemeente alweer zeven inspecties uitgevoerd. Arjan: “Daar konden we nu dieper op ingaan. Deresultaten bevestigden het beeld dat we al hadden: spouwmuur- en vloerisolatie kunnen in onze buurt voor extra besparing en comfort zorgen, en ook zonnepanelen staan hoog genoteerd.” Voor zonnepanelen ligt in Smilde al een mooie aanbieding klaar. Die bracht Arjan deze keer onder de aandacht in een luchtig maar informatief vraaggesprekje met de leverancier. “Leuk om te merken dat veel aanwezigen speciaal op deze aanbieding afgekomen waren. Ze wilden het naadje van de kous weten. Op mijn eigen dak en dat van een buurman worden nu de eerste zonnepanelen geplaatst. Maar iedereen in de buurt kan zich nog aanmelden en een persoonlijke offerte opvragen. De leverancier heeft toegezegd dat zijn aanbod voorlopig blijft staan!”

Lees meer over Zuidwest Smilde.

Zuidwest-Smilde

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Zuidwest-Smilde