“We zijn zeer tevreden met onze zonnepanelen”

05 oktober 2016

Henk de Winter en zijn vrouw Margriet wilden al een tijd zonnepanelen op hun dak, maar het kwam er maar niet van. Na een bijeenkomst van Buurkracht in Benzenrade-De Kommert begin dit jaar hakten ze de knoop door. Sinds juni liggen er 18 zonnepanelen op hun dak te blinken.

“Op de Buurkrachtbijeenkomst presenteerde zonnepanelenbedrijf Eco Pro (tegenwoordig Volta Solar genaamd) een aantrekkelijk buurtaanbod voor zonnepanelen,” vertelt Henk. “Wie meedeed, kreeg een korting van € 100,-. We bleken daarnaast gebruik te kunnen maken van de ‘21% btw-subsidie’ voor zonnepanelen, dus dat scheelde nog eens een vijfde van de kosten.”

Buurkracht dhr dewinter
De zonnepanelen lagen er binnen een dag op
Buurkracht dhr dewinter2
De Winter heeft al volop kunnen profiteren van de zon

Vertrouwen is belangrijk

Maar prijs was niet het belangrijkst. Henk: “Je moet ook vertrouwen hebben in een bedrijf. Eco Pro kwam goed over, hun presentatie zat goed in elkaar.” Voor alle zekerheid deden Henk en Margriet ook navraag over het bedrijf bij hun buurman Jesse van der Woude, die daar werkte. “Hij nodigde ons direct uit om te komen kijken. Zo kon hij ons ook meteen verschillende soorten panelen en installaties laten zien. Het zag er allemaal prima uit.”

Goede investering

In juni lieten Henk en Margriet de zonnepanelen plaatsen. Henk: “Het bedrijf was ons vertrouwen waard. De installatie is prima gegaan: de monteurs waren er op de afgesproken tijd en ze hebben de panelen in een dag gelegd.” De afgelopen zomer heeft de familie De Winter al volop kunnen profiteren van de zon. “Het ziet ernaar uit dat we jaarlijks net zoveel zonne-energie gaan opwekken als we verbruiken, zo’n 2000 kWh. We zijn zeer tevreden met onze zonnepanelen.”

Aanstekelijk

Het enthousiasme van Henk de Winter werkt aanstekelijk. “Onze overburen speelden ook al een tijd met de gedachte om zonnepanelen te nemen. En ook zij waren bij de presentatie op de bijeenkomst, maar ze hadden nog geen stappen gezet. Toen de overbuurman onze panelen zag, informeerde hij naar onze ervaringen. Tja, en ik weet niet of het door mijn enthousiaste verhaal kwam, maar kort daarna had hij ook zonnepanelen op zijn dak.”

Wil jij ook extra korting op je zonnepanelen? Kijk dan op de buurtpagina voor meer informatie en schrijf je in voor een offerte.

Benzenrade-De Kommert

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Benzenrade-De Kommert