Wat zeggen warmtebeelden over de isolatie van je woning?

30 maart 2016

Afgelopen weken heeft de werkgroep Groen Gebogen in de buurt Pleijendal warmtebeelden van woningen gemaakt. Warmtebeelden zijn afbeeldingen die met een speciale infraroodcamera zijn gemaakt. Ze laten het verschil zien tussen warme en koude oppervlakken. De beelden geven een aardige indicatie van waar de isolatie beter kan. Tijdens een buurtbijeenkomst op donderdag 14 april om 20.00 uur in het Gruthuuske (Pleijendal 7) legt een energieadviseur de beelden uit. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom.

Buurkracht klo 3663
Pleijendal gaat isoleren

Uiteindelijk verdwijnt 100% van de warmte in huis naar buiten. Via de voordeur, ramen, kieren, ventilatie, de muren, vloeren en het dak. En dat is maar goed ook want een huis moet ventileren. Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte minder snel en is er minder energie nodig om een woning ‘op temperatuur’ te houden. Voor een ongeïsoleerde eensgezinswoning betekent het dat er gemiddeld 67% meer energie nodig is, waardoor de energiekosten zo’n € 2.300,- hoger kunnen uitvallen. Bij een nageïsoleerd huis, is via warmtebeelden te zien of er geen plekken vergeten zijn. Het vergelijken van beelden tussen buren, maken vaak duidelijk de verschillen zichtbaar.

Isolatieaanbod voor de buurt

De avond is niet alleen interessant voor buurtbewoners die een warmtebeeld hebben laten maken. Andere buurtbewoners krijgen ook een indruk hoe het met de isolatie in de buurt gesteld is. En kunnen hun vragen stellen aan de energieadviseur. Voor buurtbewoners die vervolgens willen isoleren heeft het buurtteam een mooi isolatieaanbod, waarvoor een vrijblijvende persoonlijke offerte kan worden aangevraagd. Dit kan nu al. Op www.buurkracht.nl/pleijendal staat meer te lezen over de acties van Buurkracht Pleijendal en Groen Gebogen. En kunnen buurtbewoners zich aanmelden voor de bijeenkomst. Thijs Mosterman van het buurtteam uit Pleijendal: “Aanmelden is niet verplicht, maar dan weten we met hoeveel kopjes koffie we rekening moeten houden. De koffie staat trouwens vanaf 19.30 uur klaar!” Het buurtteam hoopt veel mensen te begroeten op 14 april.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?