Wat kun je doen met jouw buurkracht.nl?

24 juli 2014

Op de website van Buurkracht is steeds meer te vinden en steeds meer te doen. Hier in het nieuwsblog bijvoorbeeld. Hier vind je handige bespaartips, nieuws uit buurten zoals Rolde, anekdotes van deelnemers, energietests en nog veel meer. Leuk om eens rond te snuffelen.

En als je je aanmeldt op buurkracht.nl, dan gaat achter de inlog nóg een wereld voor je open. Een impressie.

 

Volg je energieverbruik

Woon je in een Buurkrachtbuurt, dan kun je een eigen account aanmaken op buurkracht.nl. Je komt dan met je gebruikersnaam en wachtwoord op je persoonlijke pagina uit. Hier kun je je eigen energieverbruik op de voet volgen. Per dag, per week of per maand. Je ziet in één oogopslag hoeveel je hebt verbruikt, én wat dat kost. En dat kun je meteen vergelijken met het gemiddelde energieverbruik in je buurt. We hebben de lay-out van de grafieken een beetje aangepast, zodat je ze nu nog makkelijker kunt lezen.

Wat kun je besparen? En hoe?

Wat valt er voor jou te besparen met dakisolatie? Een nieuwe cv-ketel? Dubbel glas? Zonnepanelen? Allemaal maatregelen waar je eerst in moet investeren, maar die zichzelf wel terugverdienen. Op je persoonlijke pagina krijg een indicatie van de mogelijke besparingen, afgestemd op jouw type huis. En lees je per maatregel direct wat er allemaal bij komt kijken.

NIEUW

Besparen zonder een cent uit te geven? Of maar een beetje? Dat kan ook. Op buurkracht.nl vind je nu ook een heleboel handige tips om je energierekening naar beneden te krijgen door gewoon je gedrag een beetje aan te passen. En/of een paar tientjes te besteden.

Wie wil er meedoen?

Op je persoonlijke pagina kun je ook de maatregelen aanvinken die voor jou interessant zijn. Daar zie je ook meteen hoeveel van je buurtgenoten net als jij openstaan voor die investering. En met hoeveel van je buren je dus samen op zou kunnen trekken.

Overleg met je buren

Samen met je buurtgenoten kun je op buurkracht.nl overleg voeren over besparingsmaatregelen, de buurtbijeenkomst, offertes, de planning, de volgende stappen. Je kunt je buren om hulp of advies vragen en zelf adviezen geven. Zelfs over onderwerpen die niets met Buurkracht te maken hebben; in één buurt is de website al gebruikt om buurtgenoten te waarschuwen voor inbrekers.

Je eigen buurt starten?

Zie jij besparingskansen in jouw buurt? Overweeg je om zelf actief te worden? We vertellen je graag hoe dat in zijn werk gaat en wat je mag verwachten. Je kunt je hier aanmelden. Het verplicht je tot niets. Buurkracht is mogelijk in grote delen van Nederland. Op deze pagina zie je waar.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?