Warmtetour in Koekangerveld net een beetje anders

09 november 2015

Alle Drentse woningen warm, comfortabel en energiezuinig maken met isolatie. Dat is het doel van de campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’ die door de provincie trekt. Een initiatief van het Drents Energieloket in samenwerking met de Natuur en Milieu Federatie Drenthe. Op 27 oktober kwam de ‘Warmtetour’ langs in Buurkrachtdorp Koekangerveld.

Buurkracht  mg 3696
Buurkracht buurtteam Koekangerveld

Veel nieuws, ook voor ervaren bespaarders

Christel leidde zelf de avond in met een korte uiteenzetting van wat er in Koekangerveld allemaal al gebeurd is op het gebied van energiebesparing. En wat de verdere plannen zijn. Vervolgens hield Xandra van Son van het Drentse Energieloket een uitgebreide presentatie over isolatiemaatregelen. Christel: “Dat was bijzonder informatief. De opkomst was iets lager dan we gewend zijn bij bijeenkomsten; mijn indruk is dat veel mensen deze avond aan zich voorbij lieten gaan omdat ze ‘toch al veel gedaan hebben’. Dat is jammer, want de presentatie was zeker ook voor hen heel interessant geweest. Ik heb in elk geval zelf veel nieuwe dingen gehoord, bijvoorbeeld over de nieuwste isolatiematerialen en –methodes. Xandra ging eerst in op de woningen in Koekangerveld, en maakte duidelijk bij welke bouwperiodes welke maatregelen het meest voor de hand liggen. Daarna diepte ze vier besparingsmogelijkheden verder uit: dak-, vloer- en gevelisolatie en dubbele beglazing.”

Open voor de volgende ronde

Een energiemarkt was er niet, maar wel een leuk podiuminterview met een dorpsbewoner die het gasverbruik in zijn huis van 8000 kuub per jaar had teruggebracht naar een schijntje daarvan. “Misschien was zijn project niet helemaal representatief – zo had hij zijn hele huis gestript en isolatieplaten van wel twintig centimeter dik gebruikt - maar zijn verhaal was zeker inspirerend. Hij had ook heel bijzondere maatregelen getroffen, zoals wandverwarming in een van de buitenwanden.” Christel sloot de avond af met de mededeling dat wie met isolatie verder wil, zich bij het buurtteam of via buurkracht.nl kan melden. “We hebben nu alweer vijf gegadigden. Het zou mooi zijn als zich nog meer bewoners aansluiten. Want de ervaring leert dat er altijd meer te doen is dan mensen inschatten."

Koekangerveld

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Koekangerveld