Warme belangstelling voor isolatie

29 januari 2015

Buurkracht 34891d7e1ec64df10ceb539941b0f697
Hoge opkomst bij buurtbijeenkomst in Muzerijk

Energie besparen met de hele buurt? Bitswijk in Uden is er klaar voor. Op dinsdag 27 januari kwamen zo’n tachtig geïnteresseerden naar het Energiecafé over isolatie op het ontmoetingsplein MuzeRijk, het bruisende hart van Bitswijk.

Ron Crone van het buurtteam opende de avond. Hij legde uit dat EnergieUden het energieverbruik van bewoners omlaag wil brengen, en daarvoor de samenwerking is aangegaan met Buurkracht. Johan Boekholt van Buurkracht ging vervolgens in op de rol van Buurkracht en liet zien hoe de website van Buurkracht werkt. Wie daar zijn slimme meter aanmeldt, kan daarna zijn energieverbruik op de voet volgen. Per dag, week en maand. Je ziet er ook meteen hoe je ‘scoort’ vergeleken bij je buurtgenoten. Frank van Duren van de gemeente gaf een korte toelichting op de subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen.

Spijkers met koppen

Aanbiedingen waren er ook al. Het buurtteam had twee isolatiebedrijven geselecteerd die voor huishoudens in Bitswijk een mooie korting in petto hebben: de firma Linssen uit Best en Pluimers. Beide leveranciers kregen de gelegenheid hun aanbieding te presenteren. Wat ze met verve deden. Pluimers en Linssen hadden ook allebei een tafel ingericht waar bezoekers na de presentaties terecht konden met vragen en zich direct konden aanmelden voor een persoonlijke offerte. Hans Groenendijk van het buurtteam: “Dat liep uitstekend. Ik zag op de tafels al een flinke stapel ingevulde aanvraagformulieren voor zo’n persoonlijke offerte liggen.”

Met isolatie snel resultaat

Dat er veel belangstelling is voor isolerende maatregelen, vindt Hans niet zo gek. “We hebben er niet voor niets voor gekozen om met deze actie van start te gaan. Vooral spouwmuurisolatie heb je snel terugverdiend, vaak al binnen vier jaar. En het levert meteen veel meer comfort op in je huis.” Hans wil na deze succesvolle avond het liefst zo snel mogelijk ook in andere Udense buurten aan de slag. “Ik merk dat er ook buiten Bitswijk veel belangstelling is voor besparende maatregelen. Dus ik hoop dat ook daar snel bewoners opstaan die het voortouw willen nemen.”

Ook meedoen?

Was je er niet bij, maar ben je wel benieuwd naar de aanbiedingen? Als je je al aangemeld hebt, dan vind je de informatie op je persoonlijke buurtpagina. Hier kun je ook doorgeven als je een vrijblijvende persoonlijke offerte wilt. Of neem contact op met iemand van het buurtteam. Die zorgt dan dat de juiste leverancier een afspraak met je maakt.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?