Warffum maakt werk van isolatie en energiescan

06 oktober 2016

In Warffum valt nog veel energie en geld te besparen. Uit onderzoek blijkt dat vooral met isolatie nog winst is te behalen.  De werkgroep WarffumWerkt! vraagt op dit moment offertes op bij isolatiebedrijven en energieadviseurs, zodat alle dorpsbewoners kunnen profiteren van een mooi isolatie-aanbod of een voordelige energiescan. Hoe meer mensen interesse hebben, hoe voordeliger het wordt. De werkgroep roept inwoners die interesse hebben op zich alvast (vrijblijvend) te melden.

Buurkracht warffum
Warffum

Inwoners kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/warffum of een mail sturen naar warffumwerkt@gmail.com. Arjen Edzes WarffumWerkt! “Wie van plan is te investeren in isolatiemaatregelen, doet er goed aan eerst een energiescan te laten maken. Je weet dan wat voor jouw woning de beste maatregelen zijn, wat ze kosten en wat ze aan geld en energie besparen. Zo zorg je ervoor dat je je geld zo efficiënt mogelijk besteedt.” De werkgroep roept zoveel mogelijk mensen op om hun interesse aan te geven. “Dit levert uiteindelijk niet alleen een lagere energierekening op, maar ook meteen een inkoopvoordeel”, aldus Arjen.

Waarom isolatie?

Door het nemen van energiebesparende maatregelen kan de maandelijkse energielast enkele tientallen euro’s lager uitvallen. Met isolatie verdien je de investeringskosten in afzienbare tijd terug. Het is ook nog eens goed voor de verkoopwaarde van je huis, doordat je een beter energielabel krijgt. Bovendien kunnen huiseigenaren sinds vorige maand in aanmerking komen voor een subsidie van het Rijk als zij kiezen voor twee of meer isolatievormen.

Wat is een energiescan?

Bij een woningscan neemt een professionele energieadviseur een woning volledig onder de loep. Hoe is het met de isolatie gesteld? Heeft het huis overal dubbel glas? Is het dak geschikt voor zonnepanelen? Zo werkt hij een uitgebreide checklist af waarna hij zijn bevindingen in een persoonlijk energieadvies verwerkt. Daarin staat ook een indicatie van de kosten van maatregelen én wat ze opleveren.

Samen besparen loont

Aanmelden voor de acties kan via buurkracht.nl/warffum.  Inwoners vinden daar ook handige tips die niets kosten en direct resultaat opleveren en kunnen met een slimme meter, inzicht krijgen in hun energieverbruik. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in het dorp.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?