Waarom zou je nou samen met de buurt gaan besparen?

19 november 2014

Misschien heb je ze al gezien, ’s zondags om half vijf op RTL4: de energieke buurtbewoners van de Buurkrachtbuurten. In acht items van twee minuten vertellen zij waarom ze het nou zo belangrijk vinden om samen met de buurt energie te besparen.

Ed Goossens uit Den Dungen-Oost: “Er is niets leuker dan je kennis te delen met de mensen om je heen. Mensen te enthousiasmeren om zuiniger met energie om te gaan. Dat is goed voor de wereld, maar het levert ook comfort en geld op.” Voor Martijn Kegler uit Princenhage – Ambachtenbuurt in Breda speelt de toekomst van zijn kinderen mee: “Ik wil zo goed mogelijk met mijn omgeving omgaan zodat mijn kinderen er nog lang plezier van kunnen hebben. Het is leuk om te kijken hoe je dat samen kan doen.”

In Hoonhorst hebben ze er zelfs een bijzonder motto voor bedacht: groen, gezond, gemeenschappelijk en gezellig. "Wij hebben al meer zonnepanelen dan bewoners in Hoonhorst," grapt Timo Veen. En Jacob Borger uit Aldlân in Leeuwarden vertelt tijdens zijn Demo-avond Energie Besparen: “Waarom zou ik alles alleen uitzoeken als ik dat ook met anderen kan doen? En samen ben je ook goedkoper uit.”

Nog vier afleveringen

Wil je weten waarom Robert Lommen uit ’t Ven in Venlo, Rein Akkermans uit de Ruwaart – Staatsliedenbuurt in Oss, Rob Scheepens uit Orthen in Den Bosch en Frits Visser uit De Wijert-Zuid in Groningen actief zijn met hun buurt? Kijk dan vanaf nu elke zondag naar Ons Huis Verdient Het.

Ons Huis Verdient Het is nog tot en met 14 december elke zondag om 16.30 uur te zien op RTL4. Het programma ondersteunt de campagne Ons Huis Verdient Het van Platform 31​​, om zoveel mogelijk bestaande woningen energieneutraal te maken.

Op www.buurkracht.nl/ons-huis-verdient-het vind je de meest actuele informatie over de Buurkracht-items. Op www.onshuisverdienthet.nl vind je meer over de campagne.

Den Dungen-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Den Dungen-Oost