Vroendaal start met energiebesparing

15 januari 2014

Energie besparen is goed voor het milieu én onze portemonnee. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Uit onderzoek blijkt dat als een hele straat of buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Inwoners van Vroendaal hebben besloten hun buurt in beweging te brengen. Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt hen hierbij. Op 29 januari kunnen inwoners zich vanaf 19.30 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in de Croonenhoff.

Initiatiefnemers Klaas Koelewijn, Koen Goorman en Eric Franssen stellen zich tijdens de bijeenkomst voor. Ze vertellen over hun plannen en hun aanpak en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En er is een energieadviseur aanwezig die vertelt over zijn onderzoek in onze buurt. Vanaf 19.30 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in de Croonenhoff.

Inzicht in je energieverbruik

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. De buurt heeft met voorrang gratis de slimme meter gekregen. Daarmee kunnen bewoners via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl hun eigen energieverbruik nauwkeurig volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Klaas Koelewijn: “Je kunt je vrijblijvend aanmelden op www.buurkracht.nl/vroendaal. Dat kan ook als je geen slimme meter hebt. Dan zie je welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn en word je op de hoogte gehouden van onze acties in de buurt.”

Praat mee!

Alle buurtbewoners zijn van harte welkom om mee te denken en te praten tijdens de buurtbijeenkomst. Het buurtteam hoopt dan ook veel inwoners te begroeten op 29 januari in de Croonenhoff.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?