Voorkeur voor een bespaaractie? Laat het zien!

29 januari 2015

Op buurkracht.nl kun je aanvinken in welke manier van besparen je geïnteresseerd bent. Handig, want als er in jouw buurt veel interesse is voor bijvoorbeeld ‘spouwmuurisolatie’ of ‘een hr-ketel’, kan je buurtteam daarop inspelen. Vinkjes tellen heeft al in verschillende buurten tot voordelige en succesvolle acties geleid.

Neem Dongen. Omdat behoorlijk wat inwoners van die buurt ingevuld hadden dat ze geïnteresseerd waren in isolatiemaatregelen, ging het buurtteam dáárvoor offertes aanvragen. Het aanbod dat daar uitrolde, was zo aantrekkelijk dat alle aanwezigen op de voorlichtingsavond een persoonlijke offerte lieten opstellen. Sterker nog: ze zeiden daar allemaal ‘ja’ tegen en zitten er nu lekker warmpjes bij.

Jouw voorkeur telt

In Aldlân (Leeuwarden) was het aantal vinkjes op buurkracht.nl voor zonnepanelen aanleiding om een extra voorlichtingsavond over deze maatregel te organiseren. Toen een week later tijdens een energiebeurs bleek dat er ook veel interesse was voor isolatiemaatregelen, ging ook daarvoor een nieuwe actie van start. Hier doen al 15 huishoudens aan mee. Buurtbegeleider René Boorsma: “Die vinkjes zetten buurtbewoners niet voor niets. Overal waar ik kom, raad ik buurtteams aan de voorkeuren op de website goed te volgen. Zodat ze hun acties daarop kunnen afstemmen. Ik vind ook dat buurtteams er niet omheen kunnen als veel buurtgenoten aangeven dat ze een bepaalde maatregel interessant vinden. Daar moeten ze iets mee. En dat gebeurt ook.”

Hoe doe je dat?

Ook invloed uitoefenen op welke acties in jouw buurt gaan lopen? Ga naar jouw eigen buurkrachtpagina en geef onder de knop ‘besparen’ aan waar je interesse naar uitgaat.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?