Voor niets gaat de zon op in Molenhoek

30 maart 2017

Informatiebijeenkomst over zonnepanelen op 10 april om 19.30 uur

Molenkracht, dat is de naam die enthousiaste inwoners van de buurt Molenhoek aan hun initiatief om samen energie te besparen hebben gegeven. Begin dit jaar zijn ze succesvol gestart met een buurtbijeenkomst. Waar buurtgenoten interesse toonden in samen energie besparen en collectief zonnepanelen en isolatie inkopen. De werkgroep heeft doorgepakt en heeft zich voorbereid op een informatieavond over zonnepanelen op maandag 10 april om 19.30 uur in Bij Bomans (Van der Leeuwstraat 2). Iedereen is welkom.

Buurkracht buurtbijeenkomst molenkracht
Heb je ook interesse in zonnepanelen? of vragen? kom ook!

De lente komt er aan. Een goed moment om over zonnepanelen na te denken. Want van april tot en met september schijnt de zon het felst en brengen zonnepanelen het meeste op. “Er komen steeds meer zonnepanelen in Nederland. Niet zo gek, want ze worden steeds goedkoper en er is zonlicht genoeg in ons land. De energie die je ermee opwekt, kun je direct gebruiken. Je elektriciteitsrekening kan omlaag en je draagt nog bij aan het milieu ook,” aldus Maarten. Samen met Peter, Bram, Marcel en Thijs maakt hij deel uit van de Molenkracht werkgroep zonnepanelen.

Advies over zonnepanelen

De werkgroep vertelt deze avond bijvoorbeeld over verschillende soorten zonnepanelen. De technische aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Maar ook over de opbrengst en de terugverdientijd. Maarten: “Wist je bijvoorbeeld dat je de investering van zonnepanelen terug hebt verdiend in 7 à 8 jaar? Je hebt daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom. Aan het einde van de avond weet je waar je aan moet denken als je zonnepanelen wilt (laten) installeren.” En buurtbewoners kunnen al hun vragen stellen.

Blijf op de hoogte

Via buurkracht.nl/molenkracht kunnen inwoners uit Molenhoek op de hoogte blijven van de besparingsacties. Maarten: “Aanmelden op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. ”

Meer informatie?

Voor meer informatie neem gerust contact op met de Molenkracht werkgroep zonnepanelen. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met buurtbegeleider Ate Ploegmakers of kijk op buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?