Voor elke buurt: het Spelen met Energie Pakket

13 september 2016

Afgelopen zomer konden mensen in heel Nederland het Spelen met Energiepakket gratis aanvragen en daar werd grif gebruik van gemaakt. Meer dan 3.000 kinderen gingen aan de slag met de energiespulletjes van Buurkracht. En dat leverde enthousiaste reacties op. Daarom houden we het Spelen met Energiepakket er in, maar nu speciaal voor de Buurkrachtbuurten. Iedere buurt kan er eentje aanvragen. 

Buurkracht img 6402 klein
Kinderen maken op een speelse manier kennis met energie

Energie wordt vaak gezien als een onderwerp voor volwassenen. Maar, kinderen kunnen er vaak veel meer mee dan we denken. Door zelf energie op te wekken met een knijpkatje. Of door samen quizvragen te beantwoorden of een warmtetekening te maken. Kinderen vinden dat vaak ongelooflijk leuk en nog superinteressant ook.

Voor welke gelegenheid?

Het Spelen met Energiepakket is ideaal voor kinderen op de energiemarkt, braderie, bso of in de bibliotheek. Ze maken kennis met energie door zelf energie op te wekken, opdrachtjes te doen, stickers te plakken en te kleuren. Vraag het pakket gratis aan en wie weet bespaar je vervolgens zelf thuis ook zomaar honderden euro’s op je energierekening. Het pakket is geschikt voor maximaal 30 kinderen.

Wat zit erin?

Je mag een juten tasje vol met leuke spulletjes verwachten. Denk aan Jaarbespaarplaten met stickervellen voor alle kinderen en een Besparingskalender. En quizvragen, knijpkatjes, solar rekenmachientjes, warmtekleurplaten, ansichtkaarten, pennen en memoblokjes. Ook zit er een groepsopdracht bij, die de kinderen uitdaagt om meteen een energiebesparende actie te verzinnen. En natuurlijk uit te voeren, als het even kan. Vraag het pakket aan en je zult merken: energie is spannender, verrassender en interessanter voor kinderen dan je denkt. 

Hoe kom je eraan?

Vraag het pakket aan via je buurtbegeleider of via marije@buurkracht.nl. Geef je naam, adres en het aantal kinderen door, en het pakket komt binnen drie weken naar je toe.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?