Vonderkwartier aan de slag met energie besparen

27 augustus 2015

Buurkracht  mg 8425
Buurtteam Buurkracht Vonderkwartier bereidt de buurtbijeenkomst voor

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In het Vonderkwartier gaat de Werkgroep Energie de uitdaging aan. Ze worden daarbij geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: energie besparen door gezamenlijk acties te organiseren. Op 8 oktober kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in het Summa College, Willem de Rijkelaan 3.

Nicole Papen-Botterhuis, Dirk Veldman, Wim Corstiaensen en Oscar Vinck zijn met het initiatief gestart en willen samen met de inwoners van het Vonderkwartier in actie komen. Oscar Vinck: “Wij denken dat we in het Vonderkwartier met z’n allen besparingskansen laten liggen. In de jarendertigwoningen valt met isolatie en dubbel glas bijvoorbeeld nog veel te winnen. Ook in de nieuwere woningen en de flats kan de energierekening omlaag met eenvoudige maatregelen als lekstroomschakelaars en tijdklokken. Of bijvoorbeeld met zonnepanelen. Als het aan ons ligt, wordt het Vonderkwartier in de toekomst energieneutraal. ”

Buurtbijeenkomst 8 oktober

Tijdens de buurtbijeenkomst presenteert het buurtteam hun plannen en vertelt Buurkracht over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur die onderzoek heeft gedaan in de buurt vertelt waar de buurt het meest mee kan besparen. En er is die avond meteen een mooi aanbod voor spouwmuurisolatie. Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 8 oktober.

Laagdrempelig

Het buurtteam wordt geholpen door Buurkracht, die onder andere helpt de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bij het opvragen en beoordelen van offertes. Dirk Veldman: “We krijgen een eigen webpagina. Inwoners van het Vonderkwartier kunnen zich aanmelden op www.buurkracht.nl/vonderkwartier. Je krijgt er tips en je ziet welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen natuurlijk zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Vonderkwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Vonderkwartier