Vloerisolatie voor Len Krijgsman: “Ik wil geen koude voeten meer”

29 september 2016

Len Krijgsman uit het Schrijverskwartier in Oss kon niet wachten tot de vloerisolatieactie in haar buurt van start ging. Nog voordat de offerte op de buurtpagina stond, sloeg ze toe. Laat nu de winter maar komen.

Buurkracht vloerprent200mm 1
Vloerisolatie

Veel woningen in het Schrijverskwartier hebben al spouwmuurisolatie en dubbel glas. “Daar heeft de woningbouwvereniging voor gezorgd toen alle huizen nog huurwoningen waren”, vertelt Len, die ook in het buurtteam zit. “Mij leek vloerisolatie daarom de meest effectieve maatregel om mee te beginnen. Ook omdat ik in feite altijd koude voeten heb in huis.”

Positieve kijk op lage kruipruimte

Om het animo in de buurt te polsen, organiseerde het buurtteam een huiskamerbijeenkomst bij Len thuis. “Ik had Vincent Reinbergen van Energiek Isolatie uitgenodigd om ons meer te vertellen over de mogelijkheden. Onze kruipruimtes zijn maar 39 centimeter hoog, wat echt heel weinig is als je vloerisolatie wil. Toen we na die bijeenkomst offertes gingen opvragen bij verschillende leveranciers, haakten de meesten om die reden af. Eigenlijk bleef alleen Vincent over. Die zag het positief: het is misschien moeilijk om vloerisolatie aan te brengen in zo’n lage ruimte, maar niet onmogelijk.”

Geen rotzooi of gedoe

Bij Len kon Vincent het eerste bewijs leveren dat het gewoon kon. “Ze zijn hier met z’n tweeën de kruipruimte in gegaan. Eerst hebben ze een plastic laag op de bodem gelegd om het vocht tegen te houden en vervolgens hebben ze Tonzon tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Dat zijn een soort luchtzakken in cellofaan. Met z’n tweeën zijn ze een hele dag bezig geweest. Het gaat dus best snel en je hebt er geen rotzooi of gedoe van. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe voor een natje en een droogje zorgen.”

Raadsel lijkt opgelost

Over de service is Len zonder meer tevreden. “Niks op aan te merken. Heel fijn ook dat Vincent ook bereid is om ’s avonds of in het weekend langs te komen, dat doen niet alle leveranciers. En de nazorg is ook prima. Bij mij was na de werkzaamheden de kruipruimte zelf kurkdroog, maar het luik en de mat bleven gek genoeg kletsnat. Ook toen ik ze een paar dagen buiten had gelegd. Vincent heeft alles nagelopen om de oorzaak daarvan te achterhalen. Het bleef een raadsel. Inmiddels heb ik het luik en de mat nog eens twee dagen in de zon gelegd en nu lijkt het probleem opgelost. Misschien was ik toch te ongeduldig.” Het effect van de vloerisolatie moet nog blijken. “De verwarming is nog niet aan geweest. Ik ben benieuwd of ik straks lekker warme voeten heb. Daar zou ik heel blij mee zijn.”

Meedoen kan nog

Ook vloerisolatie net als Len Krijgsman en andere buurtgenoten? Dat kan. Wil jij ook nog korting? De actie loopt nog tot 31 december. Kijk op onze buurtpagina voor meer informatie.

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier