Vlierden van start met energie besparen. Dorpsbijeenkomst 23 maart.

13 maart 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en soms ook voordeliger. Dat kan net het zetje geven dat nodig is om ermee aan de slag te gaan. Dorpsbewoners gaan aan de slag om in het dorp samen energie te besparen. Energyport Peelland en Buurkracht een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., helpen hen daarbij. Wat ze gaan doen vertellen ze woensdag 23 maart om 20.00 uur in ’t Huis (Pastoriestraat 20b).

Buurkracht buurtteam vlierden
Buurtteam Vlierden

Tijdens de avond stelt het buurtteam zich voor en vertellen ze wat hun plannen zijn. Buurkracht vertelt over makkelijk samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En een energieadviseur presenteert zijn bevindingen van zijn onderzoek in het dorp en geeft aan waar de besparingskansen liggen. Het buurtteam inventariseert in welke acties dorpsgenoten geïnteresseerd zijn, denk aan het gezamenlijk inkopen van isolatie of zonnepanelen. En gaat hier vervolgens mee aan de slag. Alle dorpsgenoten zijn van harte welkom.

Samen besparen loont

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en het buurtteam te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. De buurt heeft een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/vlierden. Marco van der Sterre: “Op onze buurtpagina staan bijvoorbeeld de acties waar wij mee bezig zijn. En als je je aanmeldt op www.buurkracht.nl/vlierden krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?