Vliegende start voor isolatie-actie

01 oktober 2014

Buurkracht buurtbijeenkomst
Goede opkomst bij buurtbijeenkomst

Achttien offerte-aanvragen voor isolatiemaatregelen op één avond. Als dat geen vliegende start is van Buurkracht in je buurt, wat dan wel? Het buurtteam van de Kastelenbuurt in Oosterhout kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagde buurtbijeenkomst. En achttien aanvragen is nog maar het begin: de aanbieding van Feenstra voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie blijft voorlopig nog staan. 

De aula van basisschool de Torenschouw was goed gevuld op 24 september. Daar hadden Bart Borstrok, Michiel van Rijnsoever en Jack Naalden van het buurtteam dan ook behoorlijk hun best voor gedaan. Jack: “Al drie weken voor de bijeenkomst zijn we huis aan huis mensen gaan uitnodigen, soms zaten we ergens wel een halfuur op de koffie om alvast uit te leggen wat we aan het doen zijn. Dat heeft zeker bijgedragen aan de hoge opkomst.”

Avondvullend

De buurtbijeenkomst zelf had een avondvullend programma: Jack heette iedereen welkom en vertelde samen met Jos Derks van Buurkracht over het initiatief om allemaal samen energie te gaan besparen. Energieadviseur Jaap Stel kwam aan het woord, zelf namens ONE initiatiefnemer van Buurkracht in de Componistenbuurt in Oosterhout. In de Kastelenbuurt had hij het huis van Bart Borstrok onder de loep genomen op zoek naar besparingsmogelijkheden. Bart zelf gaf nog wat extra toelichting bij de bevindingen van Jaap: over zijn gezinssamenstelling en de gewoonten van het huishouden.

Beste van negen leveranciers

Klap op de vuurpijl was het actie-aanbod van leverancier Feenstra voor verschillende isolatiemaatregelen. “We hebben in de aanloop naar de buurtbijeenkomst negen leveranciers tegen het licht gehouden”, vertelt Jack. “We hadden een behoorlijke lijst criteria: de leverancier van onze keuze moest bijvoorbeeld genoeg capaciteit hebben om in korte tijd een flink aantal woningen te isoleren. We keken naar de manier waarop voorzorg en nazorg geregeld waren, en natuurlijk naar de prijs per vierkante meter. Feenstra kwam als beste uit de vergelijking. Blijkbaar hebben we buurtgenoten kunnen overtuigen. Zelf heb in mijn huis de meeste maatregelen wel genomen. Alleen dakisolatie, daar schort het nog aan. Op zolder, waar ik ook kantoor houd, is het in de zomer te warm en in de winter te koud. Dus ik heb zelf ook een offerte aangevraagd.”

Kastelenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Kastelenbuurt