Vledderveners profiteren van aantrekkelijke isolatiesubsidie

13 oktober 2016

Met isolatie en zonnepanelen kunnen veel bewoners van Vledderveen nog heel wat energie en kosten besparen. Hoe isolatie werkt en wat isolatie voor je energierekening kan betekenen, vertelde Van den Berg Isolatie uit Borger tijdens de buurtbijeenkomst op 10 oktober in Dorpscentrum De Heidehoek. Isoleren is op dit moment extra aantrekkelijk dankzij de nieuwe subsidie voor isolatie van het rijk.

Buurkracht foto vledderveen bij artikel
Samen energie besparen is ook heel leuk!

In Vledderveen zijn al heel veel woningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Maar er zijn nog voldoende huizen waar nog heel wat te winnen is. Isolatie is een belangrijke eerste stap. Het isolatiebedrijf vertelde over de verschillende vormen van isolatie en de besparingen die daarbij te behalen vallen. Het buurtteam had dit bedrijf uitgenodigd omdat andere Buurkrachtbuurten in de buurt al goede ervaringen met het bedrijf hadden opgedaan.

Investeren nu een stuk laagdrempeliger

Sinds september kun je ook een mooie subsidie van het rijk krijgen als je twee verschillende soorten isolatie neemt, bijvoorbeeld spouwmuur- en dakisolatie. Van den Berg legde uit wat de subsidie inhoudt en hoe je deze kan aanvragen. Het isolatiebedrijf geeft zelf ook korting: hoe meer mensen meedoen, hoe lager de prijs. Alles bij elkaar maakt investeren in isolatie een stuk laagdrempeliger. Geen wonder dat hij direct na de bijeenkomst al drie afspraken kon maken voor een opname aan huis en een prijsopgave. Bewoners van Vledderveen die ook interesse hebben in isolerende maatregelen kunnen informatie vinden op de buurtpagina.

Zonnelening

In een volgende bijeenkomst zal de focus hoogstwaarschijnlijk liggen op zonnepanelen. André Jutte van het buurtteam: “Voor zonnepanelen geldt een mooie zonnelening van de provincie Drenthe. De voorwaarden zijn zo gunstig dat je uit de energiebesparing de maandelijkse kosten uit de lening kan betalen en er soms zelfs aan kunt verdienen.” Lees hier meer over de ervaringen van André.

Energieverbruik vergelijken

André: “Het zou ook interessant zijn om ons energieverbruik eens met elkaar te vergelijken. Wat verbruikt iemand die in een huis woont die lijkt op die van jou en waarom is het verbruik hoger of lager?” Hij hoopt dan ook dat zoveel mogelijk inwoners zich aanmelden via de buurtpagina. “Als je je aanmeldt en je slimme meter koppelt aan de site met een code, kun je je eigen energieverbruik inzien. Zo kun je per dag – en zelfs per uur - goed zien wat er gebeurt met je energieverbruik. Ook leuk om te zien wat de besparing is als je isoleert of zonnepanelen neemt.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?