Vledderveen van start met samen energie besparen

08 februari 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. Voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt of dorp de krachten bundelt, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Vledderveen gaan Peter Moeken, Peter Stuiver en André Jutte, die uitdaging aan. Met als doel: samen energie en geld besparen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt hen daarbij.

Buurkracht 20160130 ju4a2681
Gezelligheid bij buurtteam Vledderveen

Peter Moeken, een van de initiatiefnemers: “In Vledderveen begint het energiebewustzijn op gang te komen. Het laatste halfjaar hebben verschillende dorpsgenoten hun spouw laten isoleren en we zien ook her en der zonnepanelen in het dorp. Toch kunnen we zo een heel heel rijtje huizen opnoemen waar nog veel eer aan te behalen valt. Wij denken dat er vooral met spouwmuur- en vloerisolatie grote stappen gemaakt kunnen worden, en dat daar ook veel belangstelling voor is. En ook wie niet direct wil investeren in energiebesparende maatregelen, kan door gewoon een beetje op te letten, al flink wat van de energierekening af krijgen. Daarmee willen wij met zo veel mogelijk dorpsgenoten aan de slag.”

Vrijblijvend aanmelden

Buurkracht ondersteunt het buurtteam, bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien hebben heeft Vledderveen een eigen pagina op de website. Peter Stuiver: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/vledderveen en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Vragen? 

Neem gerust contact op met ons op via moeken@ziggo.nl voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Marjan Hendriks via 06 – 52386009 of marjan@buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?