Vilsterse borrelplank voor Jos Bloo

24 november 2016

Het buurtteam van Vilsteren wil zo veel mogelijk dorpsgenoten op de hoogte houden van zijn activiteiten. Onder andere via buurkracht.nl/vilsteren. Hoe meer dorpsgenoten op die buurtpagina komen, hoe liever dus. Daarom werd onder elke tien aanmelders een cheque verloot voor een Vilsterse borrelplank. Jos Bloo is de gelukkige winnaar. “Een leuke bijkomstigheid!”

Buurkracht winnaar vilsters borrelplank
Jos Bloo winnaar Vilsterse borrelplank

Jos was aan het werk in zijn eigen tuin toen een kleine delegatie hem met de cheque kwam verrassen. “Heel onverwacht”, zegt hij. “Ik was eigenlijk alweer vergeten dat ik daar met mijn aanmelding kans op maakte. Om de borrelplank was het me dan ook niet te doen, maar het is een leuke bijkomstigheid.”

Warm hart voor duurzaamheid

Voor Jos was de belangrijkste reden om zich aan te melden op de buurtpagina dat hij samen energie besparen in zijn dorp een warm hart toedraagt. “Zelf zit ik in de groep Duurzaam Vilsteren waar het buurtteam uit voortkomt. Duurzaamheid houdt mij al lang bezig. Zo was ik een van de eersten in de omgeving met zonnepanelen op het dak en ik let erop dat ik niet meer gas en stroom verbruik dan nodig is. Ook anderen attendeer ik erop als ik zie dat ze makkelijk energie kunnen besparen. En dat ze er echt iets aan overhouden als ze dat doen. Ik sta dan ook heel positief tegenover Buurkracht in Vilsteren.”

Borrel voor de goede zaak

In zijn eigen huis is niet veel energiewinst meer te halen, denkt Jos. “Hooguit moet ik nog een paar spots vervangen door ledlampen, als ze een keer kapot gaan. Maar ik volg de activiteiten van het buurtteam goed, daar ben ik heel nieuwsgierig naar. Ik heb ook de energiemarkt bezocht op 29 oktober. Een goede uiteenzetting van wat er allemaal mogelijk is.” Zijn cheque gaat hij binnenkort verzilveren bij herberg De Klomp. “Met mijn vrouw en met mijn buurman die zich inzet voor de goede zaak. Dan kunnen we meteen bespreken wat we nog meer kunnen doen om Vilsteren verder te verduurzamen. Ik zou de laatste zijn om daar niet aan mee te werken.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?