Vijf bespaartips voor een warme winter

21 december 2017

Energie besparen kan makkelijker dan je misschien denkt. Daarom hebben we vijf winterse bespaartips voor je op een rij gezet. Deze eenvoudige tips zorgen ervoor dat je het nieuwe jaar goed start en een comfortabel warme winter tegemoet gaat. 

Buurkracht wintertips
Thuiskomen in een comfortabel huis, wie wil dat nu niet?

Plaats radiatorfolie 

Dit is vooral zinvol bij radiatoren die bijvoorbeeld tegen een ongeïsoleerde buitenmuur of glazen pui hangen. Breng de radiatorfolie aan op de muur achter de radiator of op de achterkant van de radiator. Op die manier ontsnapt er minder warmte van de radiator direct naar buiten. Iedereen kan het. Tip: handig om te doen als het buiten warm is en de verwarming koud.

Sluit je tussendeuren

Zonde als je warmte uit je woonkamer of slaapkamer naar het trappenhuis of de gang verdwijnt. Dan blijft je kamerthermostaat aanslaan. En verwarm alleen de kamers waar je echt bent. Houd de deuren dicht, eventueel met een deurdranger. Wel zo comfortabel. 

Ventilator in de winter

Ook in de winter is een ventilator reuze handig. Met een radiatorventilator zorg je ervoor dat de warmte zich sneller en beter door je huis verspreidt.  Breng 'm heel eenvoudig aan op of onder je radiator en laat 'm de warmte gelijkmatiger door de kamer blazen. 

Gebruik een klokthermostaat  

Een klokthermostaat kun je zo instellen dat de temperatuur in huis al comfortabel is als je opstaat of thuiskomt. En dat de verwarming al ruim voordat je naar bed gaat, afslaat. Comfortabel én energiebesparend: als je de thermostaat slim programmeert, levert dat geld op. 

Stop de tocht 

Woningen verliezen vaak veel energie door naden en kieren bij deuren en ramen. Makkelijk te verhelpen met bijvoorbeeld tochtstrippen of tochtband. Een brievenbusborstel hoort daar ook bij. Zo hoef je de verwarming niet hoger te zetten om de kou te verdrijven, maar bespaar je gas. En het wordt ook minder tochtig en comfortabeler in je huis.

Meer besparen?

Warm geworden voor energie besparen? Dan is het handig om te weten hoeveel energie je nu gebruikt. Meld je hiervoor (vrijbljivend) aan bij Buurkracht en vraag je persoonlijke code op.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?