Mooi aanbod voor spouwmuurisolatie voor Helpman-Oost

14 oktober 2016

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope energie besparende maatregel die veel rendement oplevert. Geen wonder dat de maatregel bij veel bewoners van Helpman-Oost hoog op het verlanglijstje staat. In de buurt met veel mooie oude huizen valt nog veel te besparen. Op 11 oktober presenteerde het buurtteam daarom een mooi aanbod in OSB Joseph Haydn samen met isolatiebedrijf Van den Berg uit Borger.

Buurkracht helpman oost
Helpman-Oost

Het isolatiebedrijf liet met voorbeeldmuurdelen zien hoe spouwmuurisolatie werkt. Ook had hij een boeiende presentatie over het aanbod en de werkwijze. Isolatie is bijvoorbeeld al binnen één dag klaar. Paul: “Vooraf hebben we onderzoek gedaan naar het bedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij hebben wij gelet op een aantal criteria. Van den Berg Isolatie had het beste aanbod. Het bedrijf heeft ook al veel ervaring in andere Buurkrachtbuurten.”

Subsidie

Tijdens de bijeenkomst legde Van den Berg gelijk een aantrekkelijk aanbod op tafel. Paul: “Hoe meer buren met de actie meedoen hoe hoger de korting. Er is ook een aantrekkelijke nieuwe subsidieregeling voor energiebesparing. Hier kom je voor in aanmerking als je kiest voor minimaal twee isolerende maatregelen. Je kunt rond 20 procent van de investering terugkrijgen. Zo wordt isoleren ineens wel heel aantrekkelijk.”

Staffelkorting

Na de presentatie werd nog veel informatie en uitleg gegeven aan buurtbewoners die vragen nog hadden. Ook vulden veel bewoners gelijk het aanvraagformulier van Van den Berg in voor een persoonlijke advies. Paul: “We hebben het aanbod op onze buurtpagina gezet. Daarnaast gaan we nog alle mensen mailen die hebben aangegeven dat ze wel belangstelling hebben, maar niet konden komen. We hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen, zodat we gebruik kunnen maken van de staffelkorting.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?