Veel aanloop bij energiebeurs Loosbroek

26 januari 2015

Buurkracht 150124energiemarkt loosbroek
Gezellige drukte

Al voordat Gemeenschapshuis De Wis op zaterdag 24 januari de deuren opende voor de energiebeurs, stonden er tientallen bezoekers op de stoep. De hele middag was het lekker druk. Het buurtteam had dan ook veel te bieden. Aan informatie én aan acties.

In plaats van een vast programma met verschillende presentaties had het buurtteam gekozen voor een inloopmiddag. Met stands waar mensen zelf de informatie konden halen waar ze naar op zoek waren. John van Krieken van het buurtteam: “We hebben een leverancier geselecteerd voor isolatiemaatregelen, één voor zonnepanelen en één voor hr-ketels. Die hadden elk een eigen stand ingericht. Daar lichtten ze hun aanbieding toe en beantwoordden ze vragen van bezoekers. Daarnaast was er een stand van de Bernhezer Energie Coöperatie, die onder eigen label groene energie aanbiedt. Buurkracht was er natuurlijk ook.”

Ledlicht is gezellig

Zelf bemande John de stand over led-verlichting. John: “We lieten bijvoorbeeld ledlampen en ‘gewone’ lampen branden, naast elkaar, zodat iedereen kon zien dat er eigenlijk geen verschil meer is in sfeer. Mensen denken vaak dat ledlampen heel ongezellig zijn, maar dat is allang niet meer zo. Ledlampen geven nu net zo warm licht als onze oude peertjes. Maar we gaven ook informatie over warmtepompen van de vloerverwarming. Met een schakelaar kun je daar veel op besparen. En we lichtten het energiemanagementsysteem en de energiekoffer van BECO toe. In die koffer zitten allerlei stekkers waarmee je thuis al je apparaten kunt doormeten op hun elektriciteitsverbruik.”

Meer dan voorlichting

John was de hele middag druk in gesprek. “Mijn specialiteit is besparen op elektriciteit. Daar geef ik dorpsgenoten thuis ook advies over. Ik sprak ook iemand die op mijn aanraden de pompen van zijn vloerverwarming van schakelaars had voorzien en 50 ledlampen had aangeschaft. Hij was er helemaal verbaasd over hoeveel hij daarmee bespaarde. Nog veel meer dan hij had verwacht. Dat is toch leuk om te horen.” Alle stands hadden flink wat aanloop en het bleef zeker niet bij voorlichting geven alleen. “Isolatiebedrijf Pluimers heeft 12 afspraken gemaakt voor individuele offertes. Ook de andere leveranciers hebben goede zaken gedaan. Ik ben dik tevreden.”

Was je er niet bij, maar ben je wel benieuwd naar de aanbiedingen? Als je je al aangemeld hebt, dan vind je de informatie op je persoonlijke buurtpagina. Hier kun je ook doorgeven als je een vrijblijvende persoonlijke offerte wilt. Of neem contact op met iemand van het buurtteam. Die zorgt dan dat de juiste leverancier een afspraak met je maakt.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?