Uitnodiging opening windmolen op 13 september

06 september 2018

Op donderdag 13 september om 20.00 uur wordt de eerste windmolen van de Energiecoöperatie Midwolde officieel ‘geopend’ door wethouder Karin Dekker van de gemeente Leek. Iedereen is welkom! De Energiecoöperatie nodigt alle dorpsverenigingen uit om iemand af te vaardigen om daarbij aanwezig te zijn. De locatie is Dijkstreek 3 te Niekerk. 

Buurkracht foto eaz wind
Kom 13 september naar de opening

Doe ook mee!

Door de locatie van de windmolen is deelname voor een tweede en derde molen mogelijk volgens de postcoderoosregeling. Concreet betekent het dat iedereen met een kleinverbruikersaansluiting uit de postcodegebieden 9355, 9356, 9801, 9805, 9811, 9812, 9822, 9827, 9828 en 9832 kan deelnemen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via energiemidwolde@gmail.com of door te bellen met Anne Vogt via 0620809550. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Achtergrondinformatie over het project 

Op 3 juli heeft DuurZSaam Actief Midwolde, een groepje bewoners van Midwolde, de Energiecoöperatie Midwolde opgericht. Doel is om collectief duurzame energie op te wekken en zo een stap te zetten richting een energieneutraal Midwolde en omgeving. Op 31 juli is de eerste EAZwind-molen geplaatst in Niekerk. Er zijn 11 gezinnen die deelnemen aan deze eerste molen. We hebben vergevorderde plannen voor een tweede en derde molen.

Samenstelling Energiecooperatie

De Energiecoöperatie Midwolde is een coöperatie en daarmee per definitie  van de deelnemers. Er is een voorlopig bestuur gevormd met Anne Vogt (voorzitter), Percy Regensburg (secretaris) en Martijn Wiersema (penningmeester). Op de eerste algemene ledenvergadering zullen de leden een definitief bestuur kiezen. De Energiecoöperatie Midwolde staat organisatorisch los van de Dorpsvereniging Midwolde.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem contact op met Anne Vogt via energiemidwolde@gmail.com of telefonisch via 06-20809550. Er is een folder beschikbaar met daarin alle informatie over de Energiecoöperatie Midwolde. Ook zijn we bereid om voor uw dorpsbewoners/buurtgenoten een presentatie te geven over dit project.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?