Uitleg besparingscijfers Loppersum

13 september 2016

Inwoners van Loppersum die geen geschikt dak hadden voor zonnepanelen konden via een postcoderoosproject gebruik maken van zonnepanelen op de loods van Rietdekkersbedrijf Berkhout & Co mits hun postcode in het aangegeven gebied viel. Totaal zijn er 198 zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 54.000 Wattpiek. 24 huishoudens in Loppersum profiteren van de opgewekte stroom van deze panelen.  

Vertaling naar besparing in CO2, stroom en euro’s
Om te kunnen berekenen wat we jaarlijks besparen, rekent Buurkracht eerst uit hoeveel stroom er via deze zonnepanelen opgewekt kan worden. Daarbij maken we gebruik van gemiddelde opwekcijfers van Milieu Centraal*. Door het zelf opwekken van stroom bespaar je energie, stoot je dus minder CO2 uit én bespaar je geld. Op basis van de gemiddelde uitstoot van een kWh en de gemiddelde elektriciteitsprijs (beide in Nederland in 2017) berekenen we vervolgens de besparing in CO2 en euro’s. De besparingscijfers voor Loppersum zijn dus schattingen op basis van gemiddelden.   

Meer weten?
Wil je meer weten over de postcoderoosregeling, de besparingscijfers of mogelijkheden om in je eigen huis te besparen? Meld je aan op deze buurtpagina of neem contact op met het buurtteam. 

*Buurkracht gebruikt de rekenmodellen van Milieu Centraal, omdat ze  niet beschikt over specifieke informatie ter plaatse zoals de oriëntatie van de installatie, hellingshoek, lengte- en breedtegraad en zoninstralingsgegevens. De gebruikte rekenmodellen geven een redelijke benadering van de daadwerkelijk opgewekte hoeveelheid stroom en de daarmee gepaard gaande CO2 en geld besparing.
 

 

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?