Tweede kwartaal – Buurkrachtbuurten nemen 170 energiebesparende maatregelen

16 augustus 2016

In het tweede kwartaal van dit jaar sloten twintig nieuwe buurten zich bij Buurkracht aan. Zo’n tien procent van het totale aantal Buurkrachtbuurten was actief met energiebesparende maatregelen, zoals isolatie en zonnepanelen. In april, mei en juni kwamen in 51 buurten buurtgenoten bij elkaar om samen plannen te smeden of concrete bespaar-aanbiedingen te bekijken.

Energiebesparingen Buurkrachtbuurten - tweede kwartaal van 2016

Vloerisolatie favoriet

Gedurende het tweede kwartaal namen 157 huishoudens in 14 buurten bij elkaar 170 energiebesparende maatregelen. De favoriete activiteit was vloerisolatie; maar liefst 70 bewoners kozen voor deze maatregel, gevolgd door spouwmuurisolatie (49) en zonnepanelen (45). 

Bijna 200 ton CO2-uitstoot per jaar verminderd door veertien buurten

Van deze 14 buurten verminderde De Fledders de CO2-uitstoot het meest, met zo’n 40.000 kg op jaarbasis. Het gemiddelde van de 14 buurten ligt op een vermindering van bijna 14.000 kg CO2-uitstoot per jaar. Deze buurten compenseerden daarmee samen tijdens dit kwartaal de CO2-uitstoot van meer dan 46 huishoudens.

Meeste maatregelen in Drenthe

Drenthe liet dit kwartaal de grootste activiteit met 61 maatregelen zien, waarvan De Fledders er 39 op haar conto schreef. Noord-Brabant en Friesland volgden met respectievelijk 40 en 31 maatregelen. In de provincie Noord-Brabant waren de meeste buurten actief met maatregelen, namelijk vijf.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?