Tuinwijk aan de slag met Buurkracht

15 maart 2017

We gaan weer energie steken in de duurzaamheid van Tuinwijk! In 2012 begonnen we al met het initiatief Tuinwijk in het Zonnetje. We selecteerden toen zelf een mooi aanbod zonnepanelen en moedigden de buurt aan om over te stappen op zonne-energie. En met succes: ruim 70 woningen hebben nu zonnepanelen. Niet alleen particuliere eigenaren, ook huurders van Patrimonium en de Huismeesters konden hierdoor overstappen op zonne-energie. Een geweldig resultaat!

Buurkracht tuinwijk in t zonnetje logo
Initiatief Tuinwijk in het Zonnetje was groot succes

Nu gaan wij de duurzaamheid in onze wijk weer nieuw leven inblazen samen met Buurkracht. Wij zijn buurtbewoners Steven, Liesbeth, Pier, Suzanna, Jelte en Jan Willem. We hebben een eigen buurtbegeleider die ons ondersteunt, bijvoorbeeld bij het opvragen en beoordelen van offertes en een eigen site buurkracht.nl/tuinwijk. Het lijkt ons leuk om samen met alle bewoners in de wijk te streven naar een nóg groenere buurt, zodat we straks misschien wel de Groenste Buurt van Groningen zijn. 

Wat gaan we doen 

Net als bij het initiatief Tuinwijk in het Zonnetje staat de laagdrempeligheid en eenvoud . De plannen moeten toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk huishoudens, of je nu huurder bent, huiseigenaar, alleenwonend, samenwonend, arm of rijk, iedereen telt mee in de wijk. We doen het samen. Onze uitgangspunten op een rijtje:

·       Het is een project voor en door Tuinwijk. Gelijke kansen voor kopers, particuliere huurders en huurders van woningcorporaties. Iedereen kan meedoen.

·       Het resultaat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de portemonnee.

·       Mogelijke winsten vloeien terug naar de bewoners en de wijk.

·       Met respect voor de bewoners en de bebouwing; zoveel mogelijk wensen uit de wijk meenemen. Het resultaat wordt iets waar Tuinwijkers echt trots op kunnen zijn.

·       Zo eenvoudig, transparant en eerlijk mogelijk. Het is duidelijk hoe het werkt en wat je bespaart.

Doe je mee?

Meld je alvast (vrijblijvend) aan op buurkracht.nl/tuinwijk. Dan blijf je op de hoogte van de acties en activiteiten die we organiseren. Heb je nog vragen mail ons gerust per mail

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?