Tijd voor zonnepanelen in Bitswijk: buurtbijeenkomst in Muzerijk op 21 april

06 april 2016

In Bitswijk valt nog heel wat te besparen op de energierekening. Inwoners van Bitswijk, Henri van Maasakkers en Hans Groenendijk, willen daar samen met buurtgenoten werk van maken. Van de acties die het team het afgelopen jaar heeft opgezet hebben al verschillende huishoudens gebruikgemaakt. Deze lente presenteren ze een zonnepanelenactie, en wel tijdens een buurtbijeenkomst op donderdag 21 april om 20.00 uur in Muzerijk. Alle Bitswijkers zijn welkom.

Buurkracht  mg 5142
Buurtteam Bitswijk bereidt de bijeenkomst voor

In de maanden mei, juni en juli schijnt de zon het felst en brengen zonnepanelen het meeste op. Henri van Maasakkers: “Een goed moment om over zonnepanelen na te gaan denken. We hebben een leverancier uit de regio gevonden die uitstekende materialen en vakwerk levert tegen een mooie prijs. En die korting geeft naarmate meer mensen gebruikmaken van de actie. De investering verdien je in 7 à 8 jaar terug en daarna heb je nog minstens 15 jaar gratis stroom. Op 21 april vertellen we er graag meer over.” Inwoners kunnen die avond terecht met hun vragen en vrijblijvend een persoonlijke offerte aanvragen.

Duurzame energie

Ook Greenchoice is bij de buurtbijeenkomst in Muzerijk aanwezig. Zij weten alles over duurzame energie en EnergieUden vertelt hoe zij gaan samenwerken. Bewoners kunnen zich voor de buurtbijeenkomst aanmelden via www.buurkracht.nl/bitswijk. Hans Groenendijk: “Dat is niet verplicht, maar dan weten wij met hoeveel kopjes koffie we rekening moeten houden. En als je inlogt kun je ook bespaartips krijgen, je energieverbruik volgen en informatie uitwisselen.” Het buurtteam hoopt veel buurtbewoners te ontmoeten.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?