Tijd voor zonnepanelen in Benzenrade-De Kommert: bijeenkomst 22 maart

12 maart 2016

In Benzenrade-De Kommert valt nog heel wat te besparen op de energierekening. Buurtgenoten Ruud Derks, Daan Tempelman, Marleen Siebelt en Frans Schlooz willen daar samen met buurtgenoten werk van maken. Dit buurtteam krijgt daarbij ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Van de acties die het team heeft opgezet voor isolatie en zonnepanelen hebben al verschillende huishoudens gebruikgemaakt. Nu de lente voor de deur staat, brengen de leden hun zonnepanelenactie nog eens onder de aandacht, en wel tijdens een buurtbijeenkomst op 22 maart vanaf 19.30 uur in gemeenschapshuis Welten (Weltertuijnstraat 44). Iedereen is welkom.

Buurkracht buurtteam benzenrade de kommert
Voorbereidingen op de bijeenkomst in volle gang

In de maanden mei, juni en juli schijnt de zon het felst en brengen zonnepanelen het meeste op. Marleen Siebelt: “Een goed moment om over zonnepanelen na te gaan denken. We hebben een leverancier uit de regio gevonden die uitstekende materialen en vakwerk levert tegen een mooie prijs. En die korting geeft naarmate meer mensen gebruikmaken van de actie. De investering verdien je in 7 à 8 jaar terug en daarna heb je nog minstens 15 jaar gratis stroom. Op 22 maart vertellen we er graag meer over.”

Interessant programma

Ook de leverancier is bij de buurtbijeenkomst in gemeenschapshuis Welten om zijn aanbod toe te lichten en vragen van bewoners te beantwoorden. Daarnaast houdt buurtbegeleider Joyce Bongers van Buurkracht een korte presentatie waarin ze vertelt hoe Buurkracht de buurt ondersteunt. Zo hebben bewoners een eigen buurtpagina, waar ze tips krijgen, hun energieverbruik kunnen volgen en informatie kunnen uitwisselen. Daarnaast helpt Buurkracht onder meer om de beste bespaarmogelijkheden te onderzoeken en om buurtacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen.

Aanmelden

Het buurtteam hoopt op 22 maart veel dorpsgenoten te begroeten. Marleen: “Je kunt je al aanmelden op onze buurtpagina. Daar zie je ook meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Als inwoner bepaal je zelf of en aan welke acties je meedoet en welke maatregelen je neemt. Je bent nergens toe verplicht.”

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie over de bijeenkomst of het aanbod voor zonnepanelen Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Joyce Bongers van Buurkracht.

Benzenrade-De Kommert

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Benzenrade-De Kommert