Test je energie-gevoel: hoeveel bespaart Frank in 1 uur?

25 augustus 2015

Deze maand waren we op bezoek bij Frank en Suzanne en hun kinderen in Rosmalen. Zij verbruikten maar liefst 188% meer energie dan hun buurt. Na een kleine speurtocht bleek dat zij, zelfs binnen één uur, veel konden besparen. Meer dan ze zelf hadden verwacht. Hoeveel denk jij dat ze hebben bespaard?

De bespaaracties

Frank en zijn gezin besluiten om een hele reeks aan bespaaracties op te pakken. Een stand-by-killer kopen voor de huiskamer, een klik-aan-klik-uit-systeem voor de slaapkamer, een tijdschakelaar voor de apparatuur in de werkkamer, een waterbesparende doucheslang, een waterbesparende bruiskop op de kraan, drie gloeilampen vervangen door led-verlichting, de derde koelkast eruit, minder in bad, korter douchen, altijd de lichten uitdoen en handmatig scheren.

3, 2, 1, GO!

Frank en zoon Luuk doen als een razende inkopen bij de bouwmarkt terwijl Suzanne en dochter Tessa thuis voortvarend aan de slag gaan. Als de mannen terugkomen monteren ze alles en voor ze er erg in hebben is het uur voorbij.

En hoeveel is het geworden?

Hoeveel euro's denk jij dat dit gezin heeft bespaard? Mail je reactie uiterlijk op 9 september aan marije@buurkracht.nl. Degene die er het dichtst in de buurt zit, krijgt van ons een leuke bespaarattentie toegestuurd! 

Tip: kijk hier wat Mark en Nuria in een uur bespaarden.
Met grote dank aan de gastvrije ontvangst en medewerking van Karwei in Rosmalen!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?