Ten Boer van start met energie besparen

04 december 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en soms ook voordeliger. Dat kan net het zetje geven dat nodig is om ermee aan de slag te gaan. Buurtbewoners van de buurt De Kern gaan deze uitdaging aan. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt hen. Het doel: samen energie en geld besparen.

Annette de Boer, Harry Morselt, Hilko de Vries, Francis van der Mei, Gerda Mensinga en Chantal Borst, vormen samen het buurtteam van De Kern. Zij willen in 2016 samen met hun buurtgenoten energie besparende maatregelen realiseren. “Om te beginnen komt er een fotograaf foto’s maken in onze buurt voor onze eigen buurtpagina www.buurkracht.nl/de-kern en flyers die we gaan laten maken. We nodigen iedereen uit om donderdag 10 december om 14.00 uur naar het Hendrik Westerstraat 26 te komen. Je kunt dan meteen met ons kennismaken en tijdens de fotosessie kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten”, aldus Annette.

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en het buurtteam te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen internetpagina. Harry: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/de-kern en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam organiseert begin volgend jaar een bijeenkomst waarin ze meer over haar plannen gaat vertellen.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Hanna de Vries, (06-20806818 of hanna@buurkracht.nl).

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?