Taart voor Nieuw-Dordrecht

25 maart 2015

In Nieuw-Dordrecht was de filmploeg van Ons Huis Verdient Het precies op tijd voor een feestje. De afgelopen maand hebben tien huishoudens spouwmuurisolatie gekregen. Tijdens de evaluatiebijeenkomst van het buurtteam op maandagavond 23 maart trakteerde Buurkracht op taart om de samenwerking en behaalde resultaten te vieren. Voor de perfecte televisieopname sneed het buurtteam de taart maar liefst drie keer aan.

Buurkracht 150323 opnames nieuw dordrecht
Opnames in Nieuw-Dordrecht

 “Na de bijeenkomst op 13 januari over spouwmuurisolatie kreeg Pluimers veel aanvragen”, vertelt Herman Reurink van het buurtteam. “Tien huizen voor muurisolatie is een leuk succesje.” Logisch dan ook dat de filmploeg ook een bewoner van een van die huizen bezocht: Jeroen Kastenberg. Hij werd geïnterviewd over de maatregelen en zijn ervaringen. Herman: “Jeroen is heel enthousiast over de isolatie die hij heeft laten aanbrengen. En ook over Pluimers en Buurkracht. Zijn huis voelt een stuk behaaglijker. Fijn dat hij daar op televisie over wil vertellen.”

Goed aangeslagen

’s Avond filmde de ploeg de evaluatiebijeenkomst van het buurtteam. Herman: “Het kostte de nodige tijd voordat alles er goed op stond. De dame van de gemeente moest – net als wij - een paar keer binnenkomen en weer vertrekken. De taart snijden en proosten deden we ook drie keer over.” Tijdens de opnames van de vergadering kreeg het team vragen over Buurkracht. “We konden vertellen hoe goed Buurkracht hier is aangeslagen: 93 van de 600 huishoudens in Nieuw-Dordrecht hebben zich bij de Buurkracht-website aangemeld.”

Nieuwe plannen

Van écht vergaderen kwam tijdens de opnames weinig terecht. Daarom liep het buurtteam later op de avond de agenda verder af. Ze brainstormden over de vervolgstappen. “We willen artikelen maken voor de dorpskrant. Bewoners zelf laten schrijven over ervaringen met isolatie. Of tips & tricks. Mensen enthousiasmeren.” Herman Reurink is bevlogen: “Ik geloof in de kracht van een dorpscoöperatie. Als bewoners samen initiatieven nemen. Zelf de regie hebben in eigen dorp, taken van de gemeente overnemen, zodat er geld overblijft voor andere zaken. Of samen energie opwekken, met zonnepanelen bijvoorbeeld. Buurkracht is een project dat bewijst dat zo’n aanpak werkt.”

Nieuw-Dordrecht zien bij Ons Huis Verdient Het? Dat kan op zondag 19 april rond 11.30 uur op RTL4.

Nieuw-Dordrecht

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw-Dordrecht