’t Hart van Clumme maakt werk van energie besparen: bijeenkomst 30 maart

12 maart 2016

In ’t Hart van Clumme (Klimmen) valt veel energie te besparen. Tijdens een avondwandeling door de buurt met een warmtecamera bracht een team van bewoners energielekken in de huizen aan het licht. Lekken die vaak makkelijk verholpen kunnen worden. Op 30 maart vanaf 19.30 uur presenteren ze hun bevindingen in gemeenschapshuis Op d’r Plats (Houtstraat 25). Leveranciers vertellen die avond hoe de lekken te verhelpen zijn en met welke maatregelen het energieverbruik nog meer om laag te brengen is. Iedereen is welkom.

Buurkracht dscf9110
Ook op het programma: een terugblik op de warmtewandeling

De buurtbijeenkomst is, net als de warmtewandeling, op poten gezet door Jos Kevers, Frans Meurders, Aad Vijverberg, Petra Crombag, John van de Bosch, Francois Verhoeven en Bert Schaeks. Zij willen samen met buurtgenoten werk maken van energie besparen. Daarbij krijgen ze ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Hun buurtbegeleider Joyce Bongers van Buurkracht laat tijdens de bijeenkomst aan de hand van de gemaakte warmtebeelden zien waar de isolatie nog te verbeteren is. Een leverancier gaat in op de mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan en wat die maatregelen ongeveer kosten en opleveren. Niet alleen voor de portemonnee, maar ook voor het milieu en het comfort in huis.

Aandacht voor ledverlichting

Tijdens de warmtewandeling is ook aandacht besteed aan verlichting, een van de grootste posten op de stroomrekening. Naar aanleiding daarvan heeft het buurtteam Volta Solar (voorheen Eco Pro) uitgenodigd om meer te vertellen over het vervangen van gewone verlichting door ledlampen. Dat kan zonder problemen en de investering verdient zichzelf vaak binnen een jaar terug, maar wat win je ermee en waar moet je op letten? Deze vragen komen uitgebreid aan de orde en bezoekers kunnen natuurlijk zelf ook vragen stellen.

Laagdrempelig

Het buurtteam hoopt op de bijeenkomst veel buurtgenoten te begroeten. Bert Schaeks: “Je kunt je er al voor opgeven op onze buurtpagina. Als je je daar ook aanmeldt voor Buurkracht, houden we je bovendien op de hoogte van onze acties en activiteiten. Je ziet er meteen welke maatregelen voor jou interessant kunnen zijn en vindt er bespaartips die niks kosten en direct resultaat opleveren. En je kunt er je energieverbruik volgen en vergelijken met het gemiddelde van de buurt. Als inwoner bepaal je zelf of en aan welke acties je meedoet en welke maatregelen je neemt. Je bent nergens toe verplicht.”

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie over de bijeenkomst. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Joyce Bongers van Buurkracht.

Hart van Clumme

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Clumme