Superactie voor zonnepanelen en -boilers in Padbroek

17 mei 2018

In Padbroek in Cuijk hebben inwoners voor hun buren een superactie geregeld voor zonnepanelen en zonneboilers. Wie meedoet met de zonneboileractie van het buurtteam, betaalt nu alleen de aansluitkosten. Ook de zonnepanelenactie van Sunprofs is opnieuw verlengd. Dit vertelde het buurtteam op 9 mei tijdens een drukbezochte buurtbijeenkomst. Bewoners die interesse hebben in deze acties kunnen zich nog aanmelden op buurkracht.nl/padbroek.

Buurkracht buurtbijeenkomst padbroek1
Veel interesse bij inwoners Padbroek voor zonnepanelen en -boilers

Leverancier Sunprofs is door de buurtbewoners geselecteerd vanwege zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en service. Bezoekers kunnen bij deze leverancier kiezen uit drie verschillende basispakketten van 2 (doe-het-zelfpakket), 9 en 16 panelen. Hoe meer panelen er aangeschaft worden, hoe voordeliger het wordt. Wie meedoet, krijgt een gratis opname thuis voor advies op maat. De pakketten zijn te vinden op buurkracht.nl/padbroek.

Zonneboilers voor niets

Zonneboilers brengen het gasverbruik omlaag doordat ze zonne-energie gebruiken om water te verwarmen. Energiedeskundige George Mijling van het buurtteam heeft een aanbieding geregeld met een superzuinige A+-zonneboiler van hoge kwaliteit. Deze kan hij rechtstreeks bij de leverancier in Duitsland kopen voor een scherpe prijs. Diana Derks van het buurtteam: “Zo scherp dat hij niet hoger is dan de subsidie die je op dit model kunt aanvragen bij RVO. Daardoor komen alleen de installatiekosten van € 1499,- voor eigen rekening. Normaal betaal je al gauw € 5000, - voor een dergelijke installatie. De actie loopt tot 31 mei”

Buitenkans

Zelf is Diana direct ingestapt: “Zo’n buitenkans komt nooit meer. Voor je het weet, is de subsidiepot leeg. Ik ga de zonneboiler voor warm water en cv gebruiken. De exacte besparing is lastig te bepalen. Als het heel koud is, dan moet de verwarmingsketel nog bijspringen. In mijn gezin met opgroeiende tieners ga ik in ieder geval € 250 per jaar aan gas besparen voor warm water. En naar verwachting kan ik ook tot € 250,- per jaar besparen op m’n verwarmingskosten. Ik heb de installatie dus binnen drie tot zes jaar terugverdiend.”

Meer informatie

In Padbroek organiseren bewoners al bijna anderhalf jaar buurtacties voor energiebesparing en zelf energie opwekken samen met Buurkracht. Ga naar buurkracht.nl/padbroek voor informatie over de lopende acties, waaronder de superacties met de zonnepanelen en –boilers. Geen inwoner van Padbroek, maar wel serieus geïnteresseerd in een van de superdeals? Stuur een mail naar het buurtteam. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Ate Ploegmakers.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?